FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11

PROGRAMA ESTRATÈGIES DE SERVEIS: QUALITAT I ORIENTACIÓ Al CLIENT

PROGRAMA ESTRATÈGIES DE SERVEIS: QUALITAT I ORIENTACIÓ Al CLIENT

Lloc:Teleformación

Inicio:

Finalización: Divendres 18 Jun. a les 19.00h

Organitza: ADEHON - LABORA

Preu: Gratuït

Subscriure: Més informació

Aquest curs de qualitat en el servei al client et prepara per a comprendre la importància de la qualitat en el servei, aprenent a gestionar-la i coneixent a fons com funciona la satisfacció.
Seràs capaç d'aplicar estratègies per a serveis i productes i tècniques de comunicació que reduïsquen el risc percebut pel client.
Tots els clients volen sentir-se especials abans, durant i després del procés de compra. Coneix les tècniques essencials per a oferir qualitat en el servei al client Supera les expectatives del client i crea fidelització!

OBJECTIUS

El curs d'ESTRATÈGIES DE SERVEIS: QUALITAT I *ORIENTACION Al CLIENT té com a objectiu identificar les estratègies orientades a la millora de l'atenció, comunicació i servei al client, sent capaç aplicar els programes de qualitat en el servei i mesurar la satisfacció del client

Més informació

© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia