FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Ajornament de deutes per a pimes i autònoms

Ajornament de deutes per a pimes i autònoms

No necessitaran aval per a ajornaments inferiors als 30.000 euros

Les petites i mitjanes empreses (pimes) i els autònoms podran ajornar els seus deutes fins als 30.000 euros sense necessitat d'aval. Ho avancen des del portal *AyudaTpymes, que assenyalen que fins hui tant pimes com autònoms havien vist com s'havien endurit les condicions d'ajornament en el pagament de l'IVA a l'Agència Tributària.


Això es deu a l'aprovació per part de l'anterior govern del PP d'una sèrie de mesures antifrau per al col·lectiu. No obstant això, un decret aprovat posteriorment va suposar la derogació d'excepcions que possibilitaven l'accés a ajornaments a l'hora de presentar els impostos.

L'Associació Nacional de Treballadors Autònoms (LLIGA) i l'Agència Tributària han negociat per a arribar a un acord en l'ajornament dels deutes per al col·lectiu. En aqueix sentit, l'acord aconseguit determina que no serà necessari presentar garanties per part dels autònoms i de les pimes que vulguen sol·licitar o bé un ajornament o un fraccionament dels deutes inferiors a 30.000 euros. Tots aquests procediments els tramitarà automàticament el fisc.

Aquests ajornaments contemplen la liquidació de l'IVA. Però a més d'això, l'ajornament té efecte sobre pagaments que fins ara no es consideraren ajornables pel decret llei, com és el de l'impost de societats o de les retencions de l'IRPF.

Més ajornaments

Els deutes es poden ajornar quan es presenten saldar a través d'efectes timbrats. El mateix succeirà amb els deutes del retenidor o de l'obligat que haja de realitzar ingrés a compte, així com els deutes que s'han considerat crèdits contra la massa en el cas de concursos de l'obligat tributari o les derivades d'impostos repercutits o dels pagaments fraccionats de l'Impost de Societats.

Cal destacar que entre els anys 2007 i 2013 es va quadruplicar el nombre d'ajornaments en Hisenda. Per part seua, entre els anys 2011 i 2015 es van aprovar ajornaments de deute a pimes i autònoms per un valor que supera els 30.000 milions d'euros, de les quals, més de 1,67 milions de sol·licituds es van dur a terme només en 2015.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia