FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Aquests són els nous límits en ajudes directes per a pimes i autònoms afectats per la covid-19

Aquests són els nous límits en ajudes directes per a pimes i autònoms afectats per la covid-19

El passat 21 d'abril, es publicava en el BOE el Reial decret llei 6/2021, de 20 d'abril, pel qual s'adopten mesures complementàries de suport a empreses i autònoms afectats per la pandèmia de COVID-19. En ell s'estableixen els nous límits perquè les pimes i els autònoms puguen accedir a les ajudes directes.

Aquestes ajudes es canalitzen a través de les comunitats autònomes. No obstant això, el Reial decret estableix uns límits màxims que han de complir totes les pimes i els autònoms a nivell nacional.

En concret, aquesta ajuda serà de 3.000 euros quan es tracte d'empresaris o professionals que apliquen el règim d'estimació objectiva (mòduls) en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

En el cas dels empresaris i professionals el volum d'operacions dels quals anual declarat o comprovat per l'Administració, en l'IVA o tribut indirecte equivalent, haja caigut més del 30 per cent l'any 2020 respecte a l'any 2019, l'ajuda màxima que es concedirà dependrà de la caiguda de la facturació:

El 40 per cent de la caiguda del volum d'operacions l'any 2020 respecte de l'any 2019 que supere dit 30 per cent, en el cas d'empresaris o professionals que apliquen el règim d'estimació directa en l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, així com les entitats i establiments permanents que tinguen un màxim de deu empleats.
El 20 per cent de l'import de la caiguda del volum d'operacions l'any 2020 respecte de l'any 2019 que supere dit 30 per cent, en el cas d'entitats i empresaris o professionals i establiments permanents que tinguen més de deu empleats.
En qualsevol cas, l'ajuda mínima serà de 2.000 euros i en cap cas podrà superar els 200.000 euros.

El total dels diners destine a aquestes ajudes directes és de 7.000 milions d'euros. Estarà destinat a 93 àrees d'activitat, encara que ara les comunitats autònomes poden ampliar les categories d'activitat.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia