FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Arriba el Fons de Paneuropeu per a ajudar a les pimes

Arriba el Fons de Paneuropeu per a ajudar a les pimes

Es destinarà més de 200.000 milions per a ajudar les empreses a aconseguir liquiditat

El pla de recuperació de la Unió Europea arriba també a les pimes i autònoms. L'ajuda arribarà a través del Fons de Paneuropeu o el Fons del Banc Europeu d'Inversions. La Unió Europea va aprovar el mes de juny la creació de diversos plans de recuperació per a pal·liar les conseqüències derivades de la Covid-19.


En concret, el Fons Paneuropeu disposa d'un pressupost de més de 200.000 milions d'euros. Aquesta quantitat es destina principalment a ajudar les empreses europees a aconseguir la liquiditat que necessiten per a sobreviure a través de projectes que tinguen per objectiu la digitalització de les empreses o un compromís amb el medi ambient. El programa el financen 21 països entre els quals es troben Espanya, Suècia, Luxemburg, França i Finlàndia.

Igualment, existeix un fons que és el Fons del Banc Europeu d'Inversions. En aquest cas, el programa es compon d'organismes executius, com són la Comissió Europea i econòmics, com el Banc Central Europeu. Aquest recurs fa ús de productes com els microcrèdits o els préstecs.

Fons *Next *Generation

D'altra banda, les empreses també podran fer ús dels fons *Next *Generation. En total, aquest fons disposa de 75.000.000 milions d'euros. El desemborsament d'aquest fons de recuperació es farà de manera gradual i en funció de diversos criteris com el compliment d'objectius i inversions.

Les empreses que desitgen fer ús d'aquestes ajudes hauran de sol·licitar-les a través de consultores o acceleradores d'empreses que estan especialitzats en la gestió i justificació dels recursos.

En el cas d'Espanya, per a les petites i mitjanes empreses del país és vital utilitzar els fons de recuperació econòmica com els Fons *Next *Generation per al seu creixement econòmic. Aquests Fons compten amb diversos programes destinats principalment a la supervivència de les empreses després de la pandèmia, entre ells destaquen el Fons Paneuropeu i el Fons del Banc Europeu d'Inversions.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia