FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
ATA llança un SOS al Govern i demana la suspensió de la quota d'autònoms

ATA llança un SOS al Govern i demana la suspensió de la quota d'autònoms

Madrid, 13 d'abril de 2020. En la reunió mantinguda aquest matí de Lorenzo *Amor, president de *ATA i Celia Ferrero, vicepresidenta amb la ministra de Treball, Yolanda Díaz i la directora general d'Autònoms, Meravelles Espín, hem sol·licitat al Govern de manera immediata, no deixe en la cuneta als 1,4 milions d'autònoms que no tenen accés a la prestació per Cessament d'Activitat Extraordinari, i suspesa les quotes als autònoms.

Els traslladat les següents mesures, a més de l'eliminació de la quota d'abril, perquè els autònoms puguen tirar avant i reactivar la seua activitat:

Que ABONE LES PRESTACIONS *EXTRAODINARIAS AMB URGÈNCIA PER Als BENEFICIARIS, AIXÍ COM, QUE PROCEDISCA A les DEVOLUCIONS IMMEDIATAMENT DE LES QUOTES DE MARÇ INGRESSADES DE MANERA INDEGUDA.

Que ACCELERE TRAMITACIÓ DELS *ERTES I GARANTISCA ACCÉS *AUTÓMATICO I RÀPID A la PRESTACIÓ DE DESOCUPACIÓ DELS TREBALLADORS AFECTATS.

Que EXONERE Als AUTÒNOMS DE BAIXA PER *COVID-19 O EN QUARANTENA DE LA QUOTA D'AUTÒNOMS DES DEL PRIMER DIA.

Li demanem que canvie EL CRITERI PER A ACCEDIR A la PRESTACIÓ DE CAIGUDA DEL 75%, I EL REDUÏSCA Al 40%, DE FACTURACIÓ que ja reconeix com a pèrdua substancial i criteri per al reconeixement de col·lectiu vulnerable per a l'accés a les moratòries hipotecàries, en lloguers i subministraments.

Que facilite que LES MARES AUTÒNOMES QUE ES VAN REINCORPORAR LA *ACTIVIVIDAD EN 2020 PERQUÈ ACCEDISQUEN A la PRESTACIÓ Al NO PODER ACREDITAR CAIGUDA D'INGRESSOS DURANT LA BAIXA MATERNAL.

Que UNIFIQUE I ACTUALITZE EL LLISTAT DE *CNAE’S SUSPESOS I S'INCLOGA CONSTRUCCIÓ I REFORMES EN AQUEST LLISTAT.

Que PER A l'ACCÉS A les MORATÒRIES DE LLOGUERS I MICROCRÈDITS PER A ABONAR-LOS I BONO *SOCIAL S'INCLOGUEN ELS BÉNS AFECTES A l'ACTIVITAT ECONÒMICA.

Que EN LES ANTERIORS I MORATÒRIES HIPOTECÀRIES, BONO *SOCIAL, MODIFICACIÓ I SUSPENSIÓ COBRAMENT SUBMINISTRAMENTS, RECUPERACIÓ PLA DE PENSIONS ES REQUERISCA QUALSEVOL DOCUMENT ADMÉS A DRET, QUE ACREDITE LA SUSPENSIÓ O CAIGUDA D'INGRESSOS DEL 40% I NO CERTIFICAT CESSAMENT EN *AEAT.

Que AJORNE LES OBLIGACIONS TRIBUTÀRIES DEL PRIMER TRIMESTRE Al 20 DE JULIOL, DATA EN LA QUAL ES PRESENTA EL SEGON TRIMESTRE, i no al 20 de maig com es va dir en roda de premsa.

Que PROLONGUE ELS *ERTES TRES MESOS DESPRÉS DE LA FINALITZACIÓ DE L'ESTAT D'ALARMA. És evident que la recuperació de l'activitat, si n'hi ha, serà molt gradual i difícil, i no sabem en quines condicions. Per això també, li sol·licitem que ELIMINE EL REQUISIT DE MANTINDRE EL NIVELL D'OCUPACIÓ 6 MESOS DESPRÉS DEL *ERTE. Hi ha activitats de temporada vinculades a l'època estival: turisme, hostaleria, tèxtil, culturals i musicals, l'activitat de les quals no serà recuperable totalment.

Que S'ESTABLISCA UNA TARIFA PLANA DE 100 EUROS DURANT 6 MESOS, UNA VEGADA FINALITZAT L'ESTAT D'ALARMA PER A TOTS ELS AUTÒNOMS EXCEPTE AQUELLS L'ACTIVITAT dels quals S'HAJA REALITZAT AMB NORMALITAT DURANT LA CRISI DE LA COVID19.

Que es DONE UNA SOLUCIÓ Als AUTÒNOMS AMB TREBALLADORS FIXOS DISCONTINUS.

La ministra ens ha anunciat la creació d'una taula de treball amb els autònoms que es reunirà setmanalment. “Agraïm la trobada que hui hem mantingut i la disposició a dialogar. Creiem que és molt important que ens escolte”, ha assegurat Lorenzo *Amor, president de *ATA. “Hui li hem traslladat quina és la situació real dels autònoms. Molts estan sumits en el caos, i encara que un milió tindran accés a la prestació per cessament d'activitat extraordinari, i altres 800.000 que estan facturant i tenint una activitat relativa i mig normal, però hi ha 1.400.000 autònoms ara mateix que ho estan passant molt malament”.

“Per a aqueix quasi milió i mig d'autònoms que han de continuar pagant la quota, que a penes estan facturant i que tenen molt difícil l'accés al crèdit hem demanat solucions. La principal proposta, encara que sabem que és competència d'altres ministeris, és que suspenguen la quota del mes d'abril. Que la cobre als que tenen activitat després, dins d'un mes, però ara cal protegir a aqueixos autònoms que no estan podent accedir a la prestació per cessament i no saben el que facturaran. També ens sembla fonamental que si una baixada de facturació del 40% és ser autònom vulnerable per a les moratòries d'hipoteques, o per a establir ajudes en els subministraments energètics, no és lògic que s'establisca en el 75% de pèrdua de facturació per a accedir al cessament d'activitat”, ha afegit Amor.

Més informació

Font: ata.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia