FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Autònoms i pimes estudien a contrarellotge com aconseguir les ajudes després del fiasco inicial

Autònoms i pimes estudien a contrarellotge com aconseguir les ajudes després del fiasco inicial

Els possibles beneficiaris analitzen els requisits que ha modificat el Govern, després de no poder repartir en el termini previst els 7.000 milions promesos en fons directes

Autònoms i pimes estudien al detall els requisits per a, aquesta vegada sí, poder optar a les ajudes directes del Govern per la crisi del coronavirus. Després de fracassar l'Executiu en el primer termini previst, en el qual segons les fonts consultades "no es van entregar la meitat de les ajudes", dimecres passat el Boletín Oficial del Estado (BOE) va recollir els canvis amb els quals es pretén "ampliar el nombre de possibles beneficiaris".

Aquestes modificacions, que havia anunciat dies abans la ministra d'Assumptes Econòmics, *Nadia *Calviño, estan sent aquests dies objecte d'estudi d'autònoms i pimes, que tracten de trobar la fórmula que els permeta rebre part d'aquests diners. "Veiem amb bons ulls que s'hagen introduït canvis, però creiem que el tràmit continua sent molt tediós. Aqueixa poca claredat fa que no s'incentiven les ajudes", apunten fonts de *Cepyme.

Tal com consta en el BOE del passat dimecres, el canvi més rellevant passa per l'ampliació del termini de cobertura de les ajudes, que passa del 31 de maig fins al 30 de setembre. Així mateix, s'han ampliat els conceptes als quals poden destinar-se aquestes ajudes i s'ha inclòs el de les pèrdues comptables que no hagen sigut cobertes per unes altres. "Els autònoms i empreses podran destinar l'ajuda a satisfer el deute i a realitzar pagaments a proveïdors i altres creditors, financers i no financers, així com a compensar els costos fixos incorreguts, incloses les pèrdues comptables, sempre que aquests s'hagen generat entre l'1 de març de 2020 i el 30 de setembre de 2021 i procedisquen de contractes anteriors al 13 de març de 2021, data d'entrada en vigor del Reial decret llei 5/2021".

L'ampliació d'aquest termini obri la possibilitat, apunten fonts de *ATA, que "hi haja gent que ara es planteja no pagar factures a 30 de setembre per a poder sol·licitar-les". Segons aquesta patronal, l'ampliació de termini no és suficient, i recalquen que el col·lectiu que representen necessitaria que se subvencionaren les pèrdues perquè "molts no tenen despeses que presentar", expliquen, citant d'exemple a guies turístics o fotògrafs. Per això, els pròxims deu dies seran determinants perquè els interessats recapten la informació comptable necessària per a optar a les ajudes.

Més informació

Font: vozpopuli.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia