FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Bretxa de dades: l'obligatorietat de les pimes d'acudir a l'Autoritat de Control

Bretxa de dades: l'obligatorietat de les pimes d'acudir a l'Autoritat de Control

Bretxa de dades: l'obligatorietat de les pimes d'acudir a l'Autoritat de Control

L'Autoritat de Control és l'organisme al qual han de recórrer les pimes quan es produeix una bretxa de dades en l'empresa. Amb aquesta comunicació l'empresa evitarà sancions per haver infringit la llei de Protecció de dades o per haver intentat d'ocultar la pèrdua d'informació.


Quan es produïsca una bretxa de dades, l'empresa haurà d'advertir de la mateixa a l'Autoritat de Control. Entre la informació que haurà d'aportar-se destaca la descripció de l'acció que haja provocat la bretxa de dades, així com el nombre d'afectats i el nombre de registres que també s'han vist afectats per la bretxa de dades.

L'empresa haurà de facilitar a l'Autoritat de Control informació de contacte de dues persones de la companyia, una d'elles haurà de ser el delegat de protecció de dades.

Cal no oblidar-se d'incloure informació sobre les conseqüències que haja pogut provocar la bretxa de dades ni les mesures que ha adoptat la pime una vegada s'ha adonat de la pèrdua d'informació.

Emplenar un formulari

Per a comunicar-se amb l'Autoritat de Control, l'empresa haurà de fer-ho de manera telemàtica quan aquesta autoritat siga l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. El formulari està disponible en la Seu Electrònica de l'Agència. A través d'aqueix portal es podrà trobar un formulari en el qual s'haurà d'incloure informació sobre el tractament de les dades, el responsable d'aquests, la intencionalitat i origen de les dades.

D'igual forma, la companyia haurà de completar informació sobre la tipologia de les dades, la seua categoria i perfil dels afectats, les conseqüències, el resum de la bretxa, les implicacions transfrontereres, la informació temporal i el mitjà de detecció de les bretxes de seguretat. Tot això sense oblidar les mesures de seguretat preventives i les accions que s'han adoptat i la comunicació que s'ha realitzat als afectats.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia