FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Cepyme alerta de la situació complicada que tenen les pimes

Cepyme alerta de la situació complicada que tenen les pimes


L'organització adverteix de la situació “delicada” que viuen les empreses degut mancant ajudes i a restriccions per la pandèmia

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (*Cepyme) alerta de la situació que viuen desenes empreses espanyoles. En un comunicat de premsa, recorda que la crisi “no ha acabat” i que les pimes estan travessant per una situació “molt delicada” a causa de la falta d'ajudes i a les restriccions d'activitat derivades de la pandèmia.


Les pimes han d'enfrontar-se també als elevats costos de les matèries primeres, l'electricitat i la incertesa davant els nous increments de costos derivats de la pujada del salari mínim i de les reformes laboral i de la Seguretat Social.

*Cepyme recorda que totes aquestes circumstàncies poden acabar afectant la competitivitat de les empreses, a la recuperació de l'ocupació, així com a la viabilitat de les companyies.

Igualment, incideixen en el fet que actualment hi ha en ERTO 272.190 treballadors. L'afiliació efectiva continua sent inferior en 124.408 persones a la del mes d'agost de 2019. La situació reflecteix que encara hi ha empreses que no han pogut reincorporar a la totalitat de les seues plantilles.

Descens en l'atur registrat

El Producte Interior Brut (PIB) se situa quatre punts per davall del nivell prepandèmia i l'afiliació és inferior a 125.000 cotitzadors respecte a la del mes d'agost de 2019. *Cepyme posa de manifest que s'ha produït un increment de la inflació del 3,3% respecte a l'any 2020 en el qual va haver-hi 9 mesos consecutius de caiguda dels preus.

Posar en marxa, indiquen des de l'organització, mesures que repercutisquen en majors increments de costos serviran per a penalitzar l'activitat de les empreses i per a posar “obstacles”, adverteixen, a la recuperació que ja s'havia iniciat.

Per sectors, l'atur registrat ha descendit en àmbits com el de la construcció, on ha pujat en 1.139 persones, un 0,42% respecte al mes de juliol. El sector on més ha caigut l'atur és el sector serveis, amb 46.224 persones menys en l'atur. A aquest sector li segueix l'agricultura, amb 13.499 aturats menys.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia