FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Cinc claus per a impulsar el creixement d'una pime

Cinc claus per a impulsar el creixement d'una pime

Els avanços tecnològics, l'anàlisi de dades o la millora de les habilitats dels empleats es posicionen com els principals elements que els líders empresarials han de tindre en compte per a afavorir el desenvolupament del seu negoci

Per a aconseguir que un negoci funcione, el primer pas és tindre una bona idea i, després, saber fer-la realitat. L'èxit o el fracàs d'una iniciativa depén de múltiples factors. Per això, a l'hora de parlar de quins criteris han de seguir les pimes per a fomentar el seu creixement i que aquest siga sostenible en el temps, resulta clau que aquests es recolzen en una sèrie de principis entre els quals sobreïxen l'eficiència i la rendibilitat. Vendre més, optimitzar els costos, millorar els processos, gestionar els equips de manera correcta i implementar estratègies són només algunes condicions necessàries per a impulsar qualsevol projecte i, en totes elles, la tecnologia és present com un nexe entre la teoria i la pràctica per a ajudar a agilitar, automatitzar i recaptar la informació amb la qual prendre les decisions.

A continuació, cinc àmbits imprescindibles en els quals les petites empreses han de posar l'accent per a promoure el seu desenvolupament:

Transformació tecnològica
Una de les principals eines amb les quals les pimes estan accelerant el seu creixement és amb l'ús de tecnologies avançades. En aquest sentit, el potencial de la transformació tecnològica resideix en la seua capacitat de revolucionar els processos per a guanyar en efectivitat, eficiència i rendiment amb el qual minimitzar temps, costos i recursos.

Així, des de *Datisa enumeren una sèrie de propostes entre les quals es troben la integració de tots els processos de gestió en un únic sistema d'informació centralitzat i la incorporació de solucions en el núvol, àgils i flexibles que permeten personalitzar-se. En aquesta línia, des de l'organització recomanen que, per a accelerar el creixement d'un negoci, la tecnologia, a més de ser funcional, ha de ser senzilla, per al que proposen crear un ecosistema digital amb el qual poder interactuar fàcilment amb proveïdors, clients i les diferents àrees empresarials.

Analítica de dades
Des de fa anys, s'ha produït un canvi d'enfocament a l'hora d'abordar la gestió dels productes i els serveis, així com en la manera d'atallar la resolució dels problemes. En l'actualitat, el client es troba en el centre de l'estratègia, per la qual cosa les pimes han de concentrar part del seu treball a analitzar la informació a la seua disposició per a aconseguir nous clients i *fidelizar als ja existents. A més, en aquest punt també cobra importància la confiança en els *KPI. És a dir, abans d'implementar una estratègia s'ha de dissenyar una taula amb determinats indicadors que permeten veure el progrés, els retards i les dificultats, però també les noves oportunitats de millora. En definitiva, l'anàlisi en temps real de la informació permet comprovar el comportament de l'empresa i dur a terme els reajustaments necessaris per a impulsar el seu creixement.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia