FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Cinc fallades 'imperdonables' que les pimes solen cometre

Cinc fallades 'imperdonables' que les pimes solen cometre

Dins de qualsevol empresa o organització, comptar amb una estratègia definida és fonamental per a evitar errors.

Dins d'una bona cultura empresarial és fonamental prevaldre en qüestions d'innovació i talent, ja que seran aquests els que impulsen el creixement i el desenvolupament de l'empresa.

No obstant això, encara que la innovació i el talent són qüestions fonamentals, és necessari tindre una visió a llarg termini i no infravalorar el poder de la formació i al gestió del coneixement. Tenint en compte aquesta premissa, veurem quins són els errors de gestió més comunes que tota empresa ha d'evitar per a poder triomfar.

Errors de gestió
Millorar els resultats és una de les prioritats de qualsevol empresa. El final d'un any sol vindre acompanyat d'un balanç en el qual veiem quins són els punts estratègics a millorar. En entorns tan canviants com l'actual, saber adaptar-nos als canvis és primordial. Existeixen cinc fallades que les pimes solen cometre i que és necessari suplir:

Errors en la definició de l'estratègia. És comú que moltes petites i mitjanes empreses no definisquen clarament una estratègia de gestió de recursos empresarials o que tinguen una estratègia excessivament rígida. És important que les pimes aposten per la diferenciació. És important fer un plantejament adequat de la gestió i els recursos i apostar sempre per diferenciar-nos de la competència. Parisques això, cal aconseguir conéixer bé la competència com a base per a poder destacar. L'estratègia ha de ser flexible i permetre implementar processos i models més efectius.
Cultura empresarial. Lluny del que molts puguen pensar, la falta d'una identitat o cultura empresarial pròpia és un dels errors més destacats. Ha de mostrar en què es diferencia i el per què. La forma en què l'empresa interacciona amb la resta d'empreses, clients, proveïdors i els seus propis empleats marcarà la seua cultura empresarial. Tot això, crea una identitat pròpia i diferencial que impulsarà l'eficiència i el reconeixement de marca.
Visió a llarg termini. És un error bastant estés entre algunes petites i mitjanes empreses el pensar les estratègies en un curt termini. No obstant això, és necessari pensar en el llarg termini i entendre els plantejaments i organitzar-los entorn d'un futur. Sense un plantejament de cara al futur, les empreses corren el risc de crear pegats i, per tant, quedar-se exposades a un risc elevat i un creixement complicat per a mantindre l'estabilitat.
Infravalorar la gestió del coneixement. Si realment vols impulsar el creixement i la millora de la teua empresa, has d'apostar per la gestió del coneixement i potenciar la formació. És necessari que els empleats adquirisquen habilitats i capacitació adequades a cada moment. Per exemple, en l'actualitat és necessari que els treballadors adquirisquen habilitats sobre treball col·laboratiu. Una manera d'operar descentralitzada i independent serà la clau.
Adaptació a les tecnologies. Moltes pimes cometen l'error de no apostar per les noves tecnologies ni adequar-se als canvis. No obstant això, apostar pel suport de la tecnologia adequada és necessari per a poder fer una bona gestió i millorar l'impacte de la tecnologia. Un dels grans errors de les pimes és precisament veure la tecnologia com una despesa i no com una inversió.
El 2020 pot ser un bon any per a revisar, analitzar i prendre decisions molt més encertades i gestionar millor els recursos per a permetre el creixement de la pime.

Més informació

Font: rrhhdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia