FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Com han de tributar els autònoms i pimes les ajudes directes, el cessament d'activitat i els crèdits ICO

Com han de tributar els autònoms i pimes les ajudes directes, el cessament d'activitat i els crèdits ICO

Cada tipus de prestació es declara de manera diferent
És prompte per a concretar el procediment de les ajudes directes
Previsiblement, tributaran com a rendiments d'activitat

Els autònoms i empreses que hagen rebut ajudes de l'administració per la crisi de la pandèmia del Covid-19 hauran de tributar-les llevat que la prestació establisca explícitament que està exempta de pagament. A més, cada tipus d'ajuda té la seua pròpia normativa i manera de declarar-se, encara que l'administració haja assenyalat que és prompte per a concretar com serà en el cas concret de les ajudes directes.

La prestació per cessament d'activitat és considerada rendiment del treball

Els autònoms que hagen rebut la prestació per cessament d'activitat, també dita 'atur de l'autònom', o la prestació extraordinària per cessament d'activitat -inclosa en el Reial decret llei 8/2020- hauran de declarar-la a través de la Renda. Això es deu al fet que és una prestació de desocupació similar a l'atur d'un treballador per compte d'altri i, per tant, serà considerada com un rendiment del treball. En concret, segons l'article 17.1.b de la Llei d'IRPF, les prestacions per desocupació es qualifiquen com a rendiments de treball.

L'Agència Tributària explica que aquesta prestació, encara que el seu origen estiga en l'activitat econòmica de l'autònom, no es tracta d'un ingrés inherent a la mateixa i per tant no pot qualificar-se com un rendiment d'activitats econòmiques. Conseqüentment, ha d'incloure's en la declaració de la renda (model 100), en l'apartat de rendiments del treball. Els primers 2.000 euros estan exempts d'impostos, però encara així, és obligatori incloure'ls.

Les ajudes directes i subvencions de les CCAA es consideren rendiments de la seua activitat

Les ajudes directes que ha establit el Govern es canalitzaran a través de les Comunitats Autònomes i tenen com a objectiu pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. Per això, tenen la qualificació d'activitats econòmiques i, previsiblement, l'autònom les hauria de declarar com a rendiments de la seua activitat, llevat que s'indique per norma que aquesta ajuda està exempta de tributar.

Més informació

Font: eleconomista.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia