FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Com han evolucionat els autònoms i com s'enfronten a l'actualitat

Com han evolucionat els autònoms i com s'enfronten a l'actualitat


Anàlisi i evolució dels professionals autònoms després de la crisi sanitària i l'actualitat.

Els autònoms sense assalariats al nostre país representen el 55% de les pimes del teixit empresarial. Així s'exposa en l'informe de *Hiscox i *KPGM sobre la situació de les pimes i autònoms a Espanya.


Segons es recull en el document, aquestes xifres posen de manifest la gran importància del col·lectiu en el sistema econòmic espanyol. Els autònoms representen una part crucial en l'economia d'Espanya , ja que, a més del que ells mateixos aporten, en molts casos tenen el potencial de créixer i arribar a ser pimes amb assalariats contractats. Per tant, contribuir també a la generació d'ocupació.
L'informe mostra com el comuna és que el perfil de les empreses sense treballadors contractats són aquelles de recent creació en sectors com el comerç, el transport o la construcció. A mesura que aquestes empreses van creixent i afermant-se, els autònoms van necessitant empleats que l'ajuden amb les seues tasques. Un lampista, un perruquer o un arquitecte és normal que comencen el seu projecte empresarial en solitari i contracte personal amb el temps. D'ací la importància dels professionals autònoms per al sistema econòmic.

Davant les dificultats: més autònoms

Però aquesta importància xoca amb les dificultats a les quals s'enfronten. Durant la pandèmia, totes les empreses van tindre problemes. Però els autònoms i les micropimes són els qui més obstacles es van trobar per a poder continuar la seua activitat i sobreviure a la crisi. La seua falta de recursos i múscul financer va fer que molts negocis hagueren de tancar.

No obstant això, segons es recull en l'informe, els autònoms van créixer durant el covid-19. Això es deu, tal com asseguren en l'anàlisi, al fet que a l'haver tanque d'empreses i escassetat d'oferta laboral, s'incentiva la iniciativa personal. En concret, entre l'any 2017 i 2022, el nombre d'autònoms ha crescut un 1,1%. Un creixement que, a més, ha sigut sostingut. Si ens fixem en el principal any de la pandèmia, els autònoms van créixer un 3,2%, mentre que les pimes van registrar un creixement negatiu. Les Illes Canàries van liderar aquest augment l'any 2021, amb un creixement del 4,1%. Li van seguir les Illes Balears amb un 3%, Andalusia i Madrid, amb un 2,7% i 2,4%, respectivament.

És important destacar que aquest augment venia al costat d'una necessitat imperiosa d'adaptació i de reinventar-se. Els processos van canviar de la nit al dia, les necessitats també i els consumidors demandaven nous serveis. Per tot això, molts autònoms van haver de començar a utilitzar metodologies i aparells que mai havien utilitzat fins llavors.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia