FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Com optimitzar el *Cash Flow de la teua pime

Com optimitzar el *Cash Flow de la teua pime

Experts assenyalen que conéixer el *cash flow permetrà a les empreses analitzar la seua comptabilitat i identificar l'estat de la companyia

El *cash flow és un dels aspectes més importants d'una pime. Es tradueix com a flux de caixa i té a veure amb la liquiditat comptable d'una empresa. Això vol dir que identifica els diners que entra i ix en la companyia, ja siga físic o digitalment.


Experts de *Billin expliquen que el *cash flow es basa en dos valors que són presents en qualsevol llibre de comptabilitat, els ingressos i les despeses. En l'apartat d'ingressos es fa al·lusió als cobraments per vendes o serveis realitzats o per deutes que s'amortitzen en el moment. Per part seua, les despeses es basen en el pagament d'impostos, en els lloguers d'instal·lacions o pagament de factures, entre altres.

Conéixer el *cash flow permetrà a les empreses analitzar la seua comptabilitat, així com el seu estat de liquiditat diari. En cas que aquestes dades siguen negatives, és probable que l'empresa haja de fer alguna inversió externa per a evitar quedar-se sense liquiditat.

Pla de contingència

Així mateix, el *cash flow també permet a les empreses invertir i previndre. Per exemple, en el cas que siga positiu durant molt de temps, és probable que la companyia tinga excedents de recursos econòmics. En aquestes situacions, es pot aprofitar per a fer créixer l'empresa.

Per contra, si existeix una tendència a la baixa en el flux de caixa, això ajuda a l'empresa a previndre. En aquests casos, s'ha de realitzar un pla de contingència, això és, accions amb les quals s'evite que l'empresa es quede sense diners per a fer front als pagaments.

Els experts de *Billin adverteixen de la importància del *cash flow. Segons diuen, tindre un mes en negatiu no vol dir que l'empresa estiga en tendència a la baixa. No obstant això, sí que indiquen que es poden equilibrar aquells mesos que estan en negatiu amb uns altres en els quals el saldo ha sigut positiu per a així aconseguir un saldo econòmic de la pime molt més òptim.

Afigen que si el *cash flow està equilibrat i hi ha uns resultats en positiu, es podrà confirmar que l'empresa va pel camí correcte.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia