FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Consells de ciberseguretat per a pimes de cara a la campanya nadalenca

Consells de ciberseguretat per a pimes de cara a la campanya nadalenca

Cada vegada més empreses impulsen els seus negocis online per a adaptar-se al nou escenari marcat pel *Covid-19 i als nous hàbits dels consumidors

La crisi sanitària ha accelerat sobtadament els plans de digitalització de les empreses, que han multiplicat les seues iniciatives en àmbits com el comerç electrònic.

En el tercer trimestre de 2020 es van registrar 1,5 milions de nous comptes *PayPal *Business (per a empreses) a tot el món, més del doble en comparació amb la taxa anterior al *Covid-19, la qual cosa demostra que cada vegada més empreses s'estan adaptant a la pandèmia impulsant els seus negocis online, segons dades de *PayPal, la plataforma de pagaments líder a Europa.

Fer el salt en l'ús de tecnologies digitals aporta molts beneficis a les empreses, que han patit les negatives conseqüències provocades pel *Covid-19 i que busquen canviar o reinventar els seus models de negoci per a adaptar-se als nous hàbits de consum dels clients. No obstant això, el fet que cada vegada més empreses oferisquen els seus productes i serveis en Internet fa que les necessitats en matèria de ciberseguretat augmenten.

En aquest context, la plataforma *PayPal, ofereix una sèrie de consells de ciberseguretat per a ajudar a les empreses, especialment a les pimes, a augmentar la seguretat dels seus negocis online, especialment ara que s'acosta un dels períodes més importants de l'any per als comerços, coincidint amb l'època de compres nadalenques i la celebració de reconeguts dies a nivell internacional com el *Black *Friday o el *Cyber *Monday.

Mantindre les plataformes i programari actualitzat
Una de les mesures bàsiques de ciberseguretat és assegurar-se d'estar utilitzant l'última versió del sistema operatiu, ja que els proveïdors actualitzen contínuament el seu programari amb pegats de seguretat per a protegir-lo de vulnerabilitats recentment descobertes, així com dels últims virus i *malware.

Així mateix, és important instal·lar i actualitzar periòdicament programari *antimalware i *antispyware de nivell empresarial (el programari antivirus gratuït, de funcions limitades i apte per al consumidor no és suficient) per a evitar atacs que aprofiten les vulnerabilitats del programari obsolet. Les plataformes per les quals moltes pimes opten per a crear la seua botiga online, com la *PayPal *Commerce *Platform, ja inclouen les últimes actualitzacions i pegats de seguretat automàtics que ajuden a resoldre qualsevol vulnerabilitat de seguretat.

Invertir en eines de gestió del frau
Fins i tot les eines més bàsiques com el sistema de verificació d'adreça (AVS) – que verifica l'adreça de facturació emmagatzemada en una targeta de crèdit per a ajudar a augmentar la protecció de càrrecs fraudulents – i el codi de verificació de la targeta (*CVV) poden ajudar a minimitzar les transaccions fraudulentes sense perdre vendes.

Aquestes són les eines més bàsiques de ciberseguretat, però existeixen altres més complexes com *Simility, un servei de *PayPal que combina la Intel·ligència Artificial (*IA) i l'anàlisi de *Big Data per a ajudar les empreses a previndre intents de frau, com el robatori d'identitat, en temps real.

Controlar les transaccions i conciliar els comptes bancaris diàriament
Verificar i monitorar l'activitat financera dels comptes bancaris és una de les millors maneres de protegir-se contra el frau. És recomanable supervisar els comptes i transaccions a la recerca de senyals d'alerta, com a informació d'enviament i/o facturació dels clients errònia o incongruent.

Existeixen eines que rastregen les adreces IP dels clients i alerten als comerços d'aquelles que provenen de països coneguts com a base per a estafadors. Per exemple, la plataforma de pagaments *PayPal inclou 3D *Secure (un procés d'autenticació que valguda la identitat de l'usuari quan utilitza qualsevol servei de pagament amb l'objectiu de reduir el risc de frau).

Desconfiar de missatges o correus de fonts desconegudes
Hem de desconfiar si un missatge de text o un correu electrònic requereix una acció urgent o immediata, especialment si prové d'un remitent estrany o desconegut. Igual d'important és no obrir arxius adjunts ni fer clic en enllaços de fonts desconegudes, fins i tot si és per a “cancel·lar la subscripció” del remitent. Fins i tot si un missatge sembla provindre d'una font de confiança, com un banc, hem de mantindre l'alerta perquè les institucions financeres mai sol·licitaran informació d'identificació personal en un correu electrònic o missatge de text.

Triar un bon soci de pagaments

Una de les formes més efectives de combatre el frau en els pagaments digitals és tindre una eina sofisticada de protecció contra el frau. Les empreses poden obtindre una eina de protecció contra el frau pel seu compte o poden optar per un processador de pagaments que ja incloga aqueixa protecció, com el cas de les solucions de *PayPal.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia