FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Consells perquè les pimes facen front a la incertesa econòmica

Consells perquè les pimes facen front a la incertesa econòmica

La incertesa en matèria econòmica és la nota dominant en el panorama actual. La inflació es va situar en el mes d'abril passat en un 8,3% interanual, un 1,5% menys que al març.

Aquesta dada es presenta una cosa agredolça ja que, malgrat la moderació en els preus dels carburants i l'electricitat i la clara intervenció de contenció per part del govern, la inflació subjacent s'ha situat en el 4,4% interanual, un punt per damunt del mes anterior, dada que continua sostenint unes xifres històricament preocupants. Amb aquests resultats, la inflació mitjana d'enguany ja se situa en el 7,95%.

En definitiva, cal destacar que la inflació està afectant especialment l'economia espanyola. De fet, hotels, cafés i restaurants continuen sent, amb una taxa del 5,8%, els serveis més cars d'aquest mes passat, seguit per l'oci i la cultura, amb una taxa del 2,9%.

Altres àmbits econòmics, com l'estalvi o la inversió, també s'estan veient particularment afectats per la revaloració dels preus, un escenari que unes certes entitats financeres, com CaixaBank, veuen arriscat, pronosticant un 2023 amb pujades de preu de l'habitatge i els béns industrials i duradors, com els vehicles.

La intervenció en el mercat després dels resultats de la inflació depén del Banc Central Europeu (BCE), que ja ha declarat que es prepara per a pujar els tipus d'interés a partir de la segona meitat de 2022, al juliol, i sobretot durant 2023. Si bé aquesta intervenció és inevitable, suposarà un moment clau per al mercat borsari, que porta intentant evitar una altra recessió des de la de 2008.

“Per a remeiar el problema de la inflació cal desenvolupar polítiques monetàries i fiscals que no permeten un creixement econòmic tan desmesurat perquè el valor monetari no patisca cap depreciació”, declaren fonts de Deusto Formació, centre de formació a distància, “Però això perjudicarà notòriament els inversors, i concretament als estalviadors”, afig.

A l'hora de triar el producte en el qual invertir, és important fixar-se en la rendibilitat que aquest ofereix, però també en el risc que l'inversor podrà assumir, tenint en compte que major rendibilitat normalment comporta també major risc. També cal tindre en compte factors com l'equilibri entre l'estalvi i la inversió, sobretot en períodes d'alta inflació com l'actual. Des del centre de formació Deusto Formació, aconsellen prendre unes certes mesures enfront de la situació d'incertesa per la qual el mercat borsari està travessat:

1. Diversificació
Hi ha alguns tipus d'inversions que “protegeixen” contra la inflació i ajuden a diversificar carteres, com els metalls preciosos o els actius reals. També existeixen bons convertibles o l'opció d'invertir en accions directament.

2. No *sobreinvertir ni *sobrenegociar
És important invertir únicament el capital que no es necessita, seguint per exemple la regla del 10% per a invertir i la del 4% per a estalviar. Només cal invertir els diners que no siga essencial i procurar ser persistent en les operacions, ja que les entrades i eixides augmenten el cost de les operacions i les seues comissions.

3. Desprendre's de les pèrdues
És important aguantar tot el possible el moment de vendre quan el valor de l'acció puja, però ho és encara més saber retirar-les quan el seu preu cau. Fa falta determinar els riscos que un està disposat a assumir amb cada possible pèrdua.

4. Seguir una estratègia d'inversió
Existeixen molts fons d'actius, amb un ventall d'inversions que permeten accedir a tota mena de béns, com a immobles o empreses, així com accions i matèries. L'elecció d'una bona gestió de riscos i una bona política d'inversió contemplarà els diversos factors externs i et permetrà anar incrementant el patrimoni malgrat ells.

“La importància de controlar la inflació és necessària per a evitar un mal major i aquelles empreses que cotitzen en borsa hauran de centrar tots els seus esforços a aconseguir mantindre els beneficis i oferir una prima de risc correcta als inversors”. afirmen fonts de Deusto Formació.

Més informació

Font: *muypymes

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia