FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Desafiaments de la pime a Europa

Desafiaments de la pime a Europa

Les empreses tenen dificultats per a accedir a finançament i per a captar nous clients

Créixer, accedir a finançament o incorporar la tecnologia al seu dia a dia són alguns dels desafiaments als quals s'enfronten les pimes a Europa.


La plataforma *Fintech per a pimes que incorpora *big data i intel·ligència artificial per a facilitar-los l'accés al finançament, *Trinios, ha elaborat un decàleg sobre els reptes als quals s'enfronten aquestes empreses.

El director de Vendes de *Trinios, Rafael Camacho, assenyala que per a les pimes és “important créixer i fer-ho de manera sostenible”. En aqueix sentit, un dels seus principals desafiaments ha de veure amb el poder superar barreres de facturació i créixer de manera sostinguda. L'expert admet que les pimes no sempre tenen fàcil la resolució dels problemes que se'ls plantegen a l'hora de créixer.

Les empreses també s'enfronten al repte d'incorporar la tecnologia al seu dia a dia. Algunes companyies que la utilitzen assíduament són les *Fintech, que recorren a mecanismes d'automatització de processos, molts basats en algorismes de *Big Data, *machine *learning o intel·ligència artificial i que els proporcionen capacitats analítiques.

Accés a finançament

Per a Camacho, “l'auge del moviment *Fintech està ajudant a democratitzar aquestes i altres possibilitats de la tecnologia financera. Posar aquests avanços a la disposició de les pimes, i l'exercici d'aquestes a obrir-se a incorporar-les, és hui determinant per a l'èxit de les nostres petites i mitjanes empreses”.

D'altra banda, l'accés al finançament o la cerca d'alternatives a aquesta és un altre dels reptes als quals s'enfronten les pimes. “Avancem cap a models de finançament individualitzats i que poden assegurar exclusivament aquelles operacions a crèdit que més risc generen, conforme a les capacitats predictives que llancen les noves tecnologies de mesurament del risc”, indica l'expert.

Tot això sense oblidar, diuen des de *Trinios, que les pimes tenen un gran desafiament a l'hora de trobar nous clients i guanyar la seua credibilitat, ja que no disposen dels mateixos mecanismes de desenvolupament de negoci que les grans empreses. Per a Camacho, aquest aspecte és “crucial”, especialment en moments d'incertesa.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia