FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Digitalitzar les pimes influeix en l'economia general: podria augmentar el PIB un 7%

Digitalitzar les pimes influeix en l'economia general: podria augmentar el PIB un 7%

Potenciar la presència en internet de les pimes ajuda aquestes empreses a millorar en productivitat

La digitalització de les pimes podria influir positivament en l'economia. Es creu que digitalitzar aquest tipus d'empreses podria suposar un increment del PIB a Espanya de fins a un 7%. Així ho assegura *Acens i ho adverteix la *product *manager de l'empresa, Mayte López.


Segons López, el 94% de les empreses que hi ha a Espanya són micropimes. En la seua opinió, se'ls podria ajudar a potenciar la seua “presència en internet, estalviar temps mitjançant la digitalització de processos, millorar la productivitat o gestionar millor la relació amb els seus clients” a través de l'ús de la tecnologia.

La *product *manager de *Acens creu que entre les oportunitats que poden aprofitar aquestes empreses de la tecnologia es troba el *eMarket. Segons explica, per a les pimes que no tenen presència en Internet, portar el negoci al món en línia és “senzill gràcies a la varietat de solucions que ofereix el mercat”. No obstant això, indica que la clau passa per triar la millor solució digital que permeta mantindre la pàgina web sempre accessible i des de qualsevol dispositiu. “Per a les pimes que ja compten amb una web, és el moment d'avançar incorporant una botiga en línia, millorant les seues funcionalitats amb mètodes de pagament i enviaments avançats, amb funcionalitats de màrqueting en línia i integració amb Google *Shopping per a augmentar el trànsit i millorar les vendes”, indica l'experta.

Ús del *Cloud i de models col·laboratius

Així mateix, es planteja un model col·laboratiu que ajude aquest tipus d'empreses a créixer i a incrementar la seua productivitat. Entre les eines que poden utilitzar les empreses es troben Google *Workspace *Business i *Teams *Essential (Microsoft Office). Gràcies a elles es facilita a les empreses el teletreball de manera àgil i senzilla en el núvol. A més, en el cas que l'empresa perda dades, és possible recuperar-los amb sistemes com *Cloud Còpia de seguretat.

Igualment, les pimes poden créixer si milloren els temps de lliurament i de gestió dels seus clients. En aquests casos, és útil disposar d'un *CRM per a millorar la gestió del cicle de vida del client. D'aquesta manera es reemplacen també els fulls de càlcul en les quals s'emmagatzema la informació dels clients i s'aporten solucions de *CRM que són fàcils de gestionar. Un informe de S4G *Consulting posa de manifest que les empreses que utilitzen un *CRM aconsegueixen augmentar en un 30% els seus *leads.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia