FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Dis-me el que prioritza un treballador i et dic el que hauria d'oferir una pime

Dis-me el que prioritza un treballador i et dic el que hauria d'oferir una pime

Poder progressar en l'empresa, la conciliació o la responsabilitat social de l'empresa, entre els aspectes que més valoren els treballadors

Els treballadors valoren poder progressar laboralment. Aqueixa és una de les raons que porten a molts decantar-se per una empresa enfront d'unes altres. La conclusió s'extrau de l'estudi El Mix generacional en les empreses espanyoles elaborat per *Sodexo Beneficis i Incentius.


Aquest estudi serveix per a conéixer les diferents formes en les quals cada generació s'enfronta al mercat laboral. Actualment, un dels aspectes que més valoren els treballadors és el poder progressar en l'empresa. En aquest sentit, els programes formatius personalitzats que s'inclouen en els programes de retribució flexible dels empleats, els ajuda a aconseguir les competències necessàries per a continuar progressant.

Els treballadors també solen valorar el poder conciliar la vida familiar i la laboral. Els empleats de la generació Z són els que més importància li confereixen a aquest fet, independentment del salari. Per a ajudar-los en aquest sentit, les pimes han de potenciar mesures com la implementació del teletreball. Cal recordar que durant la pandèmia, la meitat de les pimes va aplicar el teletreball, malgrat que només 4 de cada 10 el van allargar una vegada passat l'estat d'alarma. Actualment segons la Cambra de Comerç d'Espanya, només un 8,8% de les empreses tenen previst mantindre el teletreball a mitjà i llarg termini.

Responsabilitat Social Corporativa

Així mateix, la responsabilitat social de l'empresa és important per a alguns empleats. L'informe de *Sodexo mostra que la generació Z és la que més importància li dona al fet que la companyia que els oferisca treball siga socialment responsable. Per part seua, ni *millennials ni els treballadors de la generació X ni els *baby *boomer li donen tanta importància a aquest aspecte.

En les empreses, especialment en les pimes, les accions en matèria de responsabilitat social i mediambiental són encara una tasca pendent. Perquè una empresa siga socialment responsable ha de treballar per a reduir el consum d'energia. A més, també ha d'apostar pels proveïdors locals i per la venda en línia per a arribar a més mercats sense augmentar la seua petjada de carboni.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia