FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El 44% de les pimes no creu que puga retornar el seu préstec ICO dins del termini i en la forma escaient

El 44% de les pimes no creu que puga retornar el seu préstec ICO dins del termini i en la forma escaient

AIXÍ ES DESPRÉN DE L'I INFORME *HISCOX DE PIMES I AUTÒNOMS A ESPANYA'

El 44% de les petites i mitjanes empreses sol·licitants d'un crèdit de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) no sap si podrà retornar-ho dins del termini i en la forma escaient, segons detalla *Hiscox, companyia asseguradora internacional especialitzada en empreses, en la seua 'I Informe *Hiscox de pimes i autònoms a Espanya'.

D'aquesta manera, només el 54,5% creu que podrà retornar el préstec abans de la data límit estesa fins a juny de 2023 pel Govern, mentre que el 3,4% preveu directament l'impagament, el 13,1% creu que la solució passa pel refinançament del deute i un altre 9,8% per la seua reestructuració. Finalment, un 19,2% de les pimes no ha pensat en cap mesura concreta per a quan vença el termini.

Els fons europeus a penes impacten en les pimes
Altra de les vies que es va posar a la disposició de les petites i mitjanes empreses per a fer front a l'actual situació han sigut els fons '*Next *Generation'. No obstant això, han tingut molt poc impacte en l'empresariat espanyol a la llum que, a data de juny d'enguany, només el 2,4% de les pimes ho havien sol·licitat. De fet, aqueix percentatge es concentra en 8 comunitats autònomes, ja que en les altres 9 cap companyia ha sol·licitat aquests fons.

Així mateix, dins de les quals encara no ho havien fet, el 87,6% tampoc té plans de fer-ho en el futur. Per contrapartida, dins de les empreses que sí havien sol·licitat aquests fons hi ha hagut un gran acolliment, ja que el 70% planeja demanar alguna altra ajuda europea.

A l'hora d'utilitzar aquests diners, la digitalització del procés productiu es posiciona com l'opció favorita (21,2%), seguida de la millora de l'eficiència i la sostenibilitat (18%), l'atracció de talent amb focus en les noves generacions (16,6%), el reforçament de la ciberseguretat (16,5%) i la innovació impulsada per les noves tecnologies (13,2%).

El director d'innovació i distribució alternativa de *Hiscox España, Ricardo Sánchez, ha expressat que "resulta cridaner" el fet que poques pimes hagen optat per fer ús de les eines que el Govern ha posat a la seua disposició per a pal·liar la crisi. "La realitat és que al final les petites i mitjanes empreses, en la seua majoria, estan fent front soles a la crisi econòmica", ha afegit.

Més informació

Font: valenciaplaza.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia