FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El 89% de les pimes amenaça amb deixar la banca per a la gestió dels seus pagaments

El 89% de les pimes amenaça amb deixar la banca per a la gestió dels seus pagaments

El mercat de petites i mitjanes empreses mou 850.000 milions a l'any a tot el món

Les pimes no estan contentes amb els bancs que li gestionen els seus pagaments. Tensions de tresoreria, falta de liquiditat, riscos de seguretat o ineficiències operatives són només algunes de les queixes més comunes que solen exposar en el seu tracte amb les entitats financeres. Així ho han traslladat en una enquesta inclosa en l'Informe Mundial de Pagaments 2022, realitzat per l'Institut d'Investigació *Capgemini, en la qual el 89% se senten desateses pels seus bancs principals i es plantegen canviar a una altra alternativa més flexible, com els nous mètodes de pagament (diners electrònics, pagaments de compte a compte, codis *QR, moneders mòbils i digitals o pagaments instantanis).


És el propi estudi el que mostra la seua sorpresa per la paràlisi de la banca enfront de l'acció dels proveïdors de serveis de pagament digitals, que han reajustat prioritats per a explotar el mercat de pimes, que mou 850.000 milions d'euros a l'any.

"Les petites i mitjanes empreses són la columna vertebral del creixement econòmic mundial, ja que contribueixen a la meitat del PIB i de l'ocupació mundial. I, no obstant això, són algunes de les més afectades per la recent volatilitat del mercat”, afirma *Jeroen *Hölscher, responsable global de l'àrea de Pagaments i Targetes de *Capgemini. "Els bancs i proveïdors de serveis de pagament han de reajustar les seues prioritats per a captar aquest valor fins i tot sense explorar a través de serveis de pagament innovadors i experiencials".

L'informe proposa a la banca que per a recuperar la fidelització de les pimes serà necessari ampliar el valor de la plataforma, "abordant els sistemes restrictius heretats que actualment impedeixen el creixement".

De fet, assegura que més d'una quarta part dels bancs lluita "amb una infraestructura monolítica i inflexible", i que el 75% dels executius prioritzen els costos per a mantindre els sistemes actuals en funcionament per damunt de noves propostes de valor innovadores, la qual cosa suposa un clar obstacle per a les inversions necessàries en innovació i flexibilitat que les pimes anhelen.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia