FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El BOE publica les mesures de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat

El BOE publica les mesures de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica l'ordre que recull les mesures relatives a l'aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, així com els territoris en les quals s'aplicaran.

El text flexibilitza les mesures de caràcter social per a la contenció de la malaltia en les unitats territorials que va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador *Illa, després d'analitzar les propostes de les comunitats autònomes i les ciutats autònomes, i reunir-se de manera bilateral amb cadascun dels consellers de Sanitat.

En aquestes zones, es podrà circular per la província, illa o unitat territorial de referència, respectant sempre les mesures de seguretat i higiene, així com el manteniment de la distància mínima de seguretat d'almenys dos metres, en grups d'un màxim de deu persones, si bé aquest límit no s'aplicarà entre convivents.

En les vetles, podran estar un màxim de 15 persones si són en espais a l'aire lliure o 10 en espais tancats, convisquen o no en el mateix domicili. Als enterraments podran assistir un màxim de 15 persones. S'hauran de respectar sempre les mesures de seguretat i higiene.

També es permetrà l'assistència a llocs de culte sempre que no se supere un terç del seu aforament i es respecten les mesures de seguretat i higiene. Les persones hauran d'usar màscara i prèviament s'hauran de desinfectar els espais. No es permetrà l'ús d'aigua beneïda ni les *abluciones rituals, entre altres mesures.

Comerç minorista

Els establiments comercials detallistes podran obrir si tenen una superfície d'un màxim de 400 metres quadrats. El límit màxim d'aforament serà del 30%, respectant la distància mínima de dos metres entre clients, i podran establir un horari d'atenció prioritària per a majors de 65 anys.

En el cas dels concessionaris d'automoció, les estacions d'inspecció tècnica de vehicles i els centres de jardineria i vivers, podran obrir siga com siga la seua superfície, encara que hauran de fer-ho amb cita prèvia.

També es permet als ajuntaments la reobertura dels mercats a l'aire lliure. Hauran de respectar la distància de seguretat, limitar al 25% dels llocs autoritzats i reduir la seua afluència a menys d'un terç de l'aforament habitual.

L'ordre estableix una sèrie de mesures d'higiene comunes per als locals que òbriguen al públic, com la neteja i desinfecció de les instal·lacions almenys dues vegades al dia, mantindre una ventilació adequada i la rentada i desinfecció diària de la roba de treball. També limita l'ús de l'ascensor o muntacàrregues i l'ús de les condícies per part de clients, entre altres.

En el cas de serveis que no permeten el manteniment de la distància de seguretat interpersonal, com les perruqueries, centres d'estètica o fisioteràpia, s'haurà de mantindre la distància de dos metres entre clients i s'haurà d'utilitzar l'equip de protecció adequat al nivell de risc que assegure la protecció del treballador i del client.

Terrasses

L'ordre també recull la reobertura de les terrasses d'hostaleria i restauració, limitant les taules permeses a la meitat de les de l'any passat. S'haurà de garantir, a més, la distància mínima interpersonal de 2 metres.

En cada taula o agrupació de taules podrà haver-hi com a molt 10 persones, si bé aquest límit no aplica en el cas que totes elles residisquen en un mateix domicili. Entre les mesures d'higiene es prioritzarà l'ús de *mantelerías d'un sol ús, s'eliminaran els productes d'autoservei i s'evitarà l'ús de cartes d'ús comú, entre altres.

Més informació


Font: lamoncloa.gob.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia