FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El Govern limita la pujada de les tarifes de gas en pimes i llars

El Govern limita la pujada de les tarifes de gas en pimes i llars

Amb la limitació les tarifes només creixeran un 4,34%

El Govern ha limitat l'impacte de les tarifes de gas en pimes i llars. A partir d'octubre, segons han informat, les tarifes només creixeran un 4,34%. Així, el Govern ha limitat l'impacte de les cotitzacions del gas en la Tarifa d'Últim Recurs (*TUR) a la qual poden acollir-se els xicotets consumidors.


De no haver-se realitzat aquesta revisió anual, la pujada en les tarifes hauria sigut del 34,91%. Després de la decisió de l'Executiu, la resolució del Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic (*MITECO) s'ha publicat en el Boletín Oficial del Estado.

El resultat d'aplicar els nous valors des d'octubre fins a desembre venen després de l'aplicació del Reial decret llei 17/2021, aprovat pel Consell de Ministres el passat 15 de setembre. Aquest decret contempla un pla de xoc per a esmorteir l'impacte de les cotitzacions internacionals del gas natural, que s'havien multiplicat per cinc en l'últim any.

La *TUR és una tarifa que poden contractar els consumidors que estiguen connectats a les xarxes de gas natural de baixa pressió i que tinguen un consum anual inferior a 50.000 kWh. Actualment, s'han acollit a aquesta tarifa un total de 1,5 milions de llars i pimes.

Fins hui, aquesta tarifa es revisava trimestralment sempre que el cost del gas experimentara una variació o bé a l'alça o bé a la baixa d'un 2% en relació amb el cost de la matèria primera de la tarifa que estiguera en vigor.

Creix el cost de la matèria primera

No obstant això, a causa de l'increment en la cotització del gas en els mercats internacionals, el cost de la matèria primera ha crescut un 130% en relació amb el tercer trimestre. Aquesta situació hauria provocat un increment mitjà en la factura anual de la Tarifa d'Últim Recurs del 34,91% sobre la tarifa vigent des de l'1 de juliol.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia