FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El Millor Formatge Artesà de la Comunitat Valenciana 2021 és Peña Blanca de la Formatgeria Els Corrals

El Millor Formatge Artesà de la Comunitat Valenciana 2021 és Peña Blanca de la Formatgeria Els Corrals

El Formatge "Peña Blanca" de la Formatgeria Els Corrals de *Almedijar, obté el premi al Millor Formatge Artesà de la Comunitat Valenciana en la Vaig veure Fira del Formatge Artesà de Montanejos.

La VI Fira del Formatge Artesà de Montanejos ja té guanyadors: el Millor Formatge Artesà de la Comunitat Valenciana 2021 és Peña Blanca, de la Formatgeria Els Corrals, situada al poble castellonenc d'Almedíjar.

La resta de premiats, en les diferents categories, han sigut:

Millor llet fermentada i quallada: Quallada de Masia *Els *Masets (La Torre d´en *Besora, Castelló).
Millor Formatge Fresc: Formatge fresc de cabra de Granja *Rinya.
Millor Formatge de coagulació làctica o mixta: Peña Blanca dels Corrals (Almedíjar, Castelló).
Millor Formatge de pasta premsada de cabra: *Pell Florida de Formatges de Catí (Catí, Castelló).
Millor Formatge de pasta premsada d'ovella: Formatge Tronchón de Formatges de Catí.
Millor Formatge de pasta premsada de vaca: Formatge curat de vaca de Formatgeria Sant Antoni de Callosa d´en *Sarrià (Alacant).
El Concurs de Formatges Artesans de la Comunitat Valenciana, que s'organitza en col·laboració amb el Centre d´*Artesania de la Comunitat, té com a objectiu la promoció del ric patrimoni formatger de la regió, de la seua història, tradició i valoració de les seues expressions organolèptiques. Amb aquests guardons es pretén posar en valor la diversitat, riquesa i personalitat dels formatges artesans elaborats en la Comunitat Valenciana i que el consumidor els conega i distingisca.

El jurat, presidit per José María Manglano de Xarcuteries Manglano, ha estat format per Miguel *Sandalinas (alcalde de Montanejos), Miquel *Clemades (Director Gerent del Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana), María *Diago (Directora de Guia Sustentable), Paula Pons (periodista gastronòmica i editora de Guia Hedonista), Mª Pilar Molina (Catedràtica de Producció Animal del Departament de Ciència Animal de la Universitat Politècnica de València), Nuria Montes (Secretària General de *HOSBEC), Antonio Crespo (Director del *CdT d'Alacant) i *Guillermina Sánchez (sommelier).

Sobre la Fira del Formatge Artesà de Montanejos
La gran festa del formatge artesà valencià, la Fira del Formatge Artesà de Montanejos, ha tingut lloc per sisé any consecutiu el cap de setmana del 2 i 3 d'octubre a Montanejos (Castelló). En aquesta edició han sigut presents 10 formatgeries de la Comunitat Valenciana i 4 convidades d'altres regions espanyoles, que han participat en el mercat de formatges artesans amb estands on els visitants han pogut degustar-los i adquirir-los, i en un ampli programa d'activitats, incloent la celebració de les II Jornades de difusió del Formatge Artesà i Ramaderia lletera valenciana en Vila Purificació, promogudes per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, on experts del sector han debatut en diferents xarrades tècniques.

Més informació

Font: valenciaplaza.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia