FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El Ministeri d'Hisenda congela els mòduls per a pimes i autònoms

El Ministeri d'Hisenda congela els mòduls per a pimes i autònoms

El mètode d'estimació objectiva de l'IRPF i el del règim especial simplificat de l'IVA seguiran com fins ara en 2022

El Ministeri d'Hisenda ha decidit congelar el sistema de mòduls pel qual tributen molts treballadors autònoms i pimes per a 2022. En concret, el Ministeri ha congelat el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i del règim especial simplificat de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA).


Així és com s'ha publicat en el Boletín Oficial del Estado (BOE) segons l'ordre aprovada pel Ministeri d'Hisenda. En aqueix sentit, en 2022 es manté la quantia dels signes, índexs o mòduls d'aquests contribuents, així com les instruccions d'aplicació.

Ajudar als afectats per la crisi

Aquesta decisió ja va ser anunciada per la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2022. Segons va avançar, es pretenia prorrogar els límits del règim de mòduls per a autònoms per a ajudar així a un dels col·lectius més afectats per la crisi.

L'ordre publicada indica, a més, que hi ha una reducció del 5% sobre el rendiment net dels mòduls. Aquesta reducció es deriva dels acords que es van aconseguir en la Mesa del Treball Autònom.

Quant a l'IVA, l'ordre també manté per a l'any 2022 els mòduls i instruccions per a la seua aplicació. Aquestes serien aplicables en el règim especial simplificat l'any immediat anterior.

Fins al 31 de desembre

D'altra banda, es manté per a 2022 una reducció sobre el rendiment net calculat pel mètode d'estimació objectiva de l'IRPF i sobre la quota reportada per operacions corrents del règim especial simplificat de l'IVA per a les activitats econòmiques desenvolupades en el terme municipal de Lorca.

Aquells autònoms o pimes que desitgen donar-se de baixa en el sistema de tributació per mòduls o revocar la seua renúncia per a l'any 2022, podran comunicar-lo fins al 31 de desembre d'enguany.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia