FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El pacte de pagaments es presenta com a fonamental per a evitar el tancament de xicotets negocis

El pacte de pagaments es presenta com a fonamental per a evitar el tancament de xicotets negocis


La Plataforma Multisectorial contra la Morositat reclama un pla que garantisca a les pimes el cobrar les seues factures

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (*PMcM) reclama que es pose en marxa el pacte de pagaments que el Govern va proposar als agents socials per a garantir que les pimes cobren les seues factures i evitar el tancament d'aquest tipus de negocis.


Actualment, Espanya és un dels països on major és el període mitjà de pagament, alguna cosa que resta competitivitat i viabilitat a les empreses. La Plataforma alerta que tant pimes com autònoms estan “sent víctimes d'un clar abús”. Es refereixen principalment a empreses de major grandària que “transfereixen els costos financers a les més xicotetes, la capacitat de finançament de les quals és menor, fins al punt de fer perillar la seua supervivència”.

Plantegen que el pacte de pagaments s'integre dins de l'anomenat Pacte de Rendes a causa de la situació en la qual es troben moltes empreses, sense marges de benefici degut a la reducció de la demanda o a l'encariment dels costos de producció. “La pèrdua de valor que produeixen els alts nivells d'inflació als quals estem assistint, provocaran un efecte multiplicador negatiu sobre els ingressos de les empreses que no aconseguisquen cobrar les seues factures en termini”, alerten des de la *PMcM.

Complir la legislació

Una de les peticions sobre el pacte de pagaments és que incloga tant les relacions comercials entre les empreses, com les que es produeixen entre les empreses i les Administracions Públiques.

Així, el president de la Plataforma, Antoni Cañete, ha recordat que la situació és “injusta i generadora d'endarreriment econòmic”. Insta a solucionar aquest problema com ja s'ha fet en altres països europeus. “La difícil conjuntura a la qual ens enfrontem farà desaparéixer una part important del teixit productiu que aguanta el país, trencant així el cercle virtuós de l'economia”, assegura.

D'altra banda, considera que l'Estat té la “obligació” d'assegurar la protecció tant a pimes com a autònoms, ja que estan sempre en una situació “més vulnerable” i ha recordat que s'ha de garantir “el compliment de la legislació vigent en matèria de pagaments”.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia