FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El problema de les pimes i autònoms amb les *licitacion

El problema de les pimes i autònoms amb les *licitacion

Un *agregador de licitacions per a aquest col·lectiu que pot ajudar a signar més contractes.

Les licitacions sembla que són cosa de grans empreses. No obstant això, hui parlem amb *Gádor Espinosa, una emprenedora que acaba de llançar *itenders, un *agregador de licitacions públiques, perquè ens explique quines opcions tenen els autònoms i les petites i mitjanes empreses de signar aquest tipus de *cotratos públics.


Per què les petites empreses i els autònoms no aconsegueixen licitacions?

Perquè no les veuen i creuen que no poden presentar-se. Aconseguir hui guanyar una licitació no és més *dificil que aconseguir vendre-li alguna cosa a un client privat, al meu entendre, fins i tot, és més fàcil.

Creus que és possible que augmenten les licitacions en aquests col·lectius? Com?

Supose et refereixes al fet que augmenten els adjudicataris/guanyadors de concursos *publicos en aquests col·lectius. Es tracta d'una opció de negoci encara desconeguda entre els autònoms. Només 8.676 treballadors per compte propi van participar en concursos públics durant 2019, i a penes van abastar el 0,3% del total d'aquests contractes.

Els autònoms ni es plantegen licitar perquè pensen que això és només per a les grans empreses. L'Administració ha fet un gran esforç perquè qualsevol puga licitar. No obstant això “el públic general fins i tot no ho sap”. la Llei de Contractes del Sector Públic que va entrar en vigor en 2018, permet participar a empreses sense experiència i divideix les licitacions en lots perquè les puguen guanyar els més xicotets. A més, la Llei de Transparència vigila de prop els processos d'adjudicació i s'ha creat un tribunal especial per a recursos contractuals, exclusiu per a licitacions sense jutges ni jutjats, que resol molt ràpid qualsevol anomalia, sobretot referent a la LLIURE CONCURRÈNCIA, que és del que estem parlant. No es pot puntuar la procedència de l'empresa, ni a Espanya ni a Europa tampoc, de tal manera que licites amb els mateixos papers i possibilitats a Madrid i Marsella sent d'Almeria, per exemple. Si el teu, que eres periodista, no ho sabies, imagina't un autònom que no es dedica a la informació econòmica. No ho sap ningú i als quals liciten, no li interessa que el *sepais, perquè volen el pastís sencer per a ells, tal com ha sigut en els últims 20 anys. 7 de cada 10€ se l'emporten 10 empreses segons estudis oficials que et puc passar si vols. com augmentar els adjudicataris entre *autonomos i micropimes? fent que les vegen i explicant-los que poden licitar. És necessària una evangelització.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia