FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El que se sap sobre les ajudes directes del Govern per a pimes i autònoms

El que se sap sobre les ajudes directes del Govern per a pimes i autònoms

Treballadors per compte propi i petites i mitjanes empreses podran accedir a una injecció d'entre 3.000 i 200.000 euros per a sufragar costos fixos com el lloguer o els deutes amb proveïdors si compleixen, entre altres requisits, haver perdut, almenys, un 30% de la seua facturació en 2020

Bars, gimnasos, cinemes, joieries, copisteries, quioscos… Negocis de 95 activitats podran beneficiar-se de les ajudes directes que el Govern començarà a repartir en els pròxims mesos a través de les comunitats autònomes. Sobre la taula hi ha un fons de 11.000 milions d'euros per a ajudar al teixit empresarial espanyol, dels quals 7.000 milions seran transferències directes perquè els afectats per la pandèmia facen front al pagament de proveïdors o dels seus deutes bancaris.

L'import que rebran —que va dels 3.000 euros fins als 200.000 euros— varia en funció de la mena de companyies, les pèrdues que ha tingut i la manera en la qual es cotitza en el cas dels autònoms. Però, quins són els requisits i els terminis per a sol·licitar aquestes ajudes?

Qui pot sol·licitar les ajudes?
Al pla podran accedir les empreses lligades a 95 activitats econòmiques concretes. Entre elles destaquen les relacionades amb el turisme i la cultura, el comerç a l'engròs d'alimentació i subministraments de restauració, així com els comerços minoristes, les companyies de transport, de lloguer de vehicles i la indústria tèxtil. En la llista també s'inclouen des d'activitats d'extracció de minerals de ferro fins a empreses pirotècniques, a més dels professionals de la fotografia, les cases d'apostes, fins i tot els zoològics, entre molts altres.

S'han quedat fora, no obstant això, 443 branques d'activitats, és a dir, el 82,3% de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (*CNAE). Prenent en consideració aquest primer filtre, només 1,5 milions de pimes, és a dir, el 47% de les més de 3,4 milions que hi ha al país, podrien ser candidates a aquests suports directes, segons els càlculs de la Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (*Cepyme), si compliren tots els requisits.

D'igual manera, només el 41% de les pimes de la Comunitat de Madrid i el 44% de les de Catalunya opten als suports econòmics, tenint en compte aquest primer filtre. “Negocis d'artesania, botigues de records, botigues de joguets, perruqueries i empreses relacionades amb l'educació, entre moltes altres, han quedat fora”, explica *Anindya *Saha, professor del màster d'Emprenedoria i Innovació de *EAE *Business *School.

En el cas dels autònoms, només podran accedir a les ajudes quasi 400.000 dels 1,3 milions que hi ha al país, és a dir, un de cada tres, segons els càlculs fets per aquest periòdic, prenent com a base les dades de *Axesor, la companyia de gestió de risc del crèdit. El Govern, no obstant això, s'ha mostrat disposat a obrir la llista a altres activitats. Però encara està en el procés d'anàlisi.

Dels 7.000 milions d'euros per a ajudes directes, 2.000 milions aniran a Canàries i a Balears, per l'impacte que la caiguda del turisme ha tingut en aquestes regions. La resta es repartirà entre les altres comunitats autònomes segons la reculada experimentada pel seu Producte Interior Brut (PIB), la seua taxa de desocupació i d'atur juvenil. D'aquesta manera, Andalusia rebrà 1.109 milions d'euros; Catalunya, 993 milions; la Comunitat de Madrid, 679 milions; i la Comunitat Valenciana, 647 milions. Aquestes quatre comunitats reben el 68,5% del total dels recursos. Les administracions autonòmiques tindran temps fins al 31 de desembre per a distribuir-ho entre les seues empreses.

Quins són els requisits?

Per a accedir als recursos, les empreses i els autònoms hauran de tindre el seu domicili fiscal en territori espanyol i no estar en concurs de creditors (un procés que comença quan una societat és insolvent i no pot fer front a la totalitat dels pagaments que deu).

El més important, en 2020 les pimes candidates han d'haver tingut una caiguda d'almenys un 30% de la seua facturació respecte a l'any anterior. Els autònoms, per part seua, hauran de demostrar que en el conjunt de les seues declaracions trimestrals de l'impost sobre el valor afegit (IVA) de 2020 reflecteixen, com a mínim, un 30% menys que en l'exercici anterior. En tots els casos s'haurà de justificar que va haver-hi un resultat net positiu en els comptes de 2019.

A quina quantitat accedirà cada empresa?

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia