FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els 5 obstacles als quals s'enfronten les pimes per a la implementació de la *IA

Els 5 obstacles als quals s'enfronten les pimes per a la implementació de la *IA

Segons afirma la consultora *Price *WaterHouse *Cooper en la *IA existeix una oportunitat de negoci de 15,7 bilions de dòlars i, en el cas d'Espanya, les previsions assenyalen que el 45% dels guanys econòmics de 2030 vindran de l'aplicació comercial de solucions de *IA.

En els últims anys, la societat s'ha enfrontat a varis i grans canvis, la majoria d'ells, relacionats amb la tecnologia. Una de les grans revolucions tecnològiques és la Intel·ligència Artificial (*IA), que permet prendre millors decisions sobre vendes, màrqueting, desenvolupament de productes o serveis i altres àrees estratègiques i a agilitar els processos interns de la companyia. Segons afirma la consultora *Price *WaterHouse *Cooper en la *IA existeix una oportunitat de negoci de 15,7 bilions de dòlars i, en el cas d'Espanya, les previsions assenyalen que el 45% dels guanys econòmics de 2030 vindran de l'aplicació comercial de solucions de *IA.

En aquest context, només les grans companyies semblen ser les que estan aprofitant els avantatges d'aquesta tecnologia, que sembla estar vetada a les pimes. L'estudi Indicadors d'Intel·ligència Artificial en les empreses espanyoles publicat per la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, al costat de Red.es i *Ontsi, revela que només el 7% de les pimes empren la *IA en els seus processos, la qual cosa les col·loca en un clar desavantatge. Per aquest motiu, per a equiparar a totes les empreses i millorar les seues estratègies i resultats, *atSistemas, consultora 100% espanyola de serveis digitals, desgrana els obstacles reals als quals s'enfronten les pimes a l'hora d'implementar la *IA en els seus processos i serveis:

Alt cost dels recursos necessaris per a la seua implementació

Es tracta d'una tecnologia el cost inicial de la qual pot ser una cosa elevada, ja que és encara molt jove, i moltes pimes s'ho pensen dues vegades abans d'invertir en ella. La tecnologia avança amb passes de gegant i cada avanç i, principalment el *cloud, suposa una reducció dràstica del preu que cal pagar per aquesta mena de tecnologies. En l'actualitat, les principals companyies tecnològiques ofereixen plataformes d'intel·ligència artificial per al seu ús per tercers i, segons *Gartner, l'any 2025 la *IA liderarà la inversió tecnològica de les empreses. Els beneficis que reportaria l'ús de la *IA prompte superaran els seus costos, proporcionant grans avantatges a les organitzacions que la usen, sent igual les seues dimensions.

Absència de les dades requerides

Les dades són el combustible de la intel·ligència artificial i moltes empreses no disposen d'una estratègia de dades clara per a obtindre i organitzar la informació abans de començar a experimentar amb intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic. És la implementació de la *IA sense tindre dades de qualitat dels quals aprendre. Per tant, a l'hora d'iniciar o implementar aquesta tecnologia, les empreses necessiten recopilar dades de qualitat i planificar l'ús d'aquests.

Dificultats en l'aplicació de la *IA

A les empreses els falta comprensió de què és i per a què serveix la intel·ligència artificial, així com la definició i validació dels Casos d'Ús, la qual cosa deriva que la seua implementació es dilate considerablement. Això es tradueix en què una vegada que les organitzacions defineixen un cas d'ús per a la *IA, encara s'enfronten a un termini cada vegada major – mesos o fins i tot anys – per a arribar a tindre un model desenvolupat per a això i escalat a la producció, amb la falta de control dels temps per a començar a obtindre beneficis del seu ús. A més, la complexitat dels casos d'ús té una tendència creixent, la qual cosa comporta al fet que les empreses no es decidisquen a l'hora d'invertir en *IA. Per això és important iniciar un procés d'aprenentatge i desenvolupar competències internes de *IA per a crear una cultura d'innovació que ha d'iniciar-se des del més alt de l'organització, entre els seus líders, i filtrar-se a la resta d'empleats.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia