FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els ciberincidentes són un problema per a les pimes quasi tan important com la caiguda de les vendes

Els ciberincidentes són un problema per a les pimes quasi tan important com la caiguda de les vendes

Hi ha dos tipus de crisis que les pimes identifiquen com a problemes complexos. El principal seria experimentar una caiguda dràstica de les vendes i li segueix, a molt curta *distancis, la possibilitat de patir un incident de seguretat. De fet, un 13% de les petites i mitjanes empreses assenyala els *ciberincidentes com el seu major desafiament.

Les pimes són grans contribuents a l'economia mundial: segons l'Organització Mundial del Comerç, les pimes representen més del 90% de totes les empreses del món. Al mateix temps, com ha demostrat la pandèmia, aquestes empreses poden ser especialment vulnerables a les conseqüències negatives de les crisis.

Segons un sondeig de *Kaspersky en la qual han participat 1.307 responsables de companyies d'entre 1 i 999 treballadors, els *ciberincidentes són el segon tipus de crisi que més preocupen les petites i mitjanes empreses, només per darrere de les grans caigudes de les vendes, però consideren que tots dos són problemes igualment complexos. Els lloguers i la introducció de noves normatives semblen ser els menys complicats per a aquesta mena de companyies.

Per a la signatura de ciberseguretat, la preocupació per la ciberseguretat no és infundada, sobretot tenint en compte que la probabilitat d'enfrontar-se a un problema així augmenta a mesura que l'empresa creix. En aquest sentit, l'enquesta, realitzada en tretze països, indica que mentre que només el 8% de les organitzacions amb entre 1 i 8 empleats van afirmar haver-se enfrontat a un incident de seguretat informàtica, aquest percentatge augmenta fins al 30% entre les empreses amb més de 501 treballadors.

Consells de l'especialista per a protegir l'empresa
-- Implantar una política de contrasenyes segures, exigint que aquestes *tengasn almenys huit lletres, un número, lletres majúscules i minúscules i un caràcter especial, i assegurar-se que es canvien si hi ha alguna sospita que han sigut compromeses. Per a posar en pràctica aquest mètode sense esforços addicionals, utilitzar una solució de seguretat amb un complet gestor de contrasenyes incorporat. Això ajudarà a eliminar la possibilitat d'un atac de tipus força bruta, quan un delinqüent intenta accedir al seu punt d'entrada digital enviant moltes contrasenyes o frases de contrasenya amb l'esperança d'acabar encertant.

-- No ignorar les actualitzacions dels proveïdors de programari i dispositius. Normalment, aquestes no sols aporten noves funcions i millores en la interfície, sinó que també resolen llacunes de seguretat.

-- Protegir-se del *ransomware. A més de mantindre tots els dispositius actualitzats, un altre pas important és establir còpies de seguretat sense connexió per a les seues dades, de manera que puga accedir ràpidament a elles si es xifra algun arxiu de la seua organització. Les seues solucions de seguretat han de ser capaces d'identificar i bloquejar el *malware desconegut abans que s'execute, i han de tindre una funció que inicie la creació automàtica de còpies de seguretat en cas d'atac.

-- Mantindre un alt nivell de conscienciació sobre la seguretat entre els empleats. Animar als treballadors a informar-se sobre les amenaces actuals i les maneres de protegir la seua vida personal i professional i a realitzar els cursos gratuïts pertinents. Dur a terme programes de formació de tercers complets i eficaços per als empleats és una bona manera d'estalviar temps al departament de TU, i obtindre bons resultats.

Més informació

Font: ituser.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia