FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els grans errors pels quals pimes i autònoms no aconsegueixen licitacions

Els grans errors pels quals pimes i autònoms no aconsegueixen licitacions


Es calcula que només l'1% de les pimes que es presenta a concursos públics obtenen la licitació.

Es calcula que només l'1% de les pimes que es presenta a concursos públics obtenen la licitació.

S'estima que només l'1% de les petites i mitjanes empreses (Pimes) obtenen una licitació pública. La majoria de les empreses solen cometre errors a l'hora de presentar-se a concursos públics, amb el que queden fora del procés. Així ho adverteixen des de *ITenderspro, des d'on pretenen ajudar les pimes i autònoms a optar a concursos públics nacionals.


Alguns dels errors més comuns tenen a veure amb el fet que l'empresa no està inscrita en el Registre Oficial de Licitadors i Empreses Classificades de l'Estat. Aquest registre s'ha de realitzar una vegada i és, a més, gratuït.

Les empreses solen cometre un altre tipus d'errors a l'hora de pujar la documentació a la plataforma de l'administració, “La documentació, encara que es presente digitalment, va en el que eren antany sobres físics i es continua denominant així. Això fa que quan estigues pujant un document, t'equivoques i el poses en un altre sobre. Molts emprenedors s'equivoquen, la fiquen en un altre sobre i això els deixa automàticament fora del procés”, adverteix *Gádor Espinosa, fundadora de *ITenderspro.

Oferta econòmica sense IVA

Sol succeir també que les empreses pugen l'oferta econòmica amb IVA quan en alguns casos es demana presentar-la sense IVA. “A vegades, la pime no s'adona i al pressupost li afigen l'impost i això fa que quede en última posició perquè és més cara que totes les altres ofertes”, explica Espinosa.

D'igual forma, es penalitza a les empreses que s'equivoquen a l'hora de calcular el preu. L'oferta econòmica que es presente ha de respectar el plec de condicions, la llei 9/2017, de Contractes del Sector Públic, el Reglament general de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques i el conveni dels empleats. Es dona el cas d'empreses que fan ofertes més baixes que la competència i després se'ls requereix una justificació de com cobrir les despeses amb aqueix preu i és una cosa que no poden fer.

Finalment, s'aconsella llegir-se molt bé el que s'exigeix en cada convocatòria i justificar allò per a què es requereix una justificació. Quan aquest aspecte falta les opcions de quedar fora del procés augmenten exponencialment.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia