FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Els serveis i mitjans de pagament han d'intensificar-se per a afavorir a les pimes

Els serveis i mitjans de pagament han d'intensificar-se per a afavorir a les pimes


S'espera un increment dels mitjans de pagament d'un 24% per a 2026

Els bancs han d'intensificar els serveis i mitjans de pagament per a afavorir a les pimes. L'Informe Mundial de Pagaments 2022 de l'Institut d'Investigació *Capgemini revela que s'espera un increment dels mitjans de pagament d'un 24% per a l'any 2026. Així, es passaria del 17% del total de les transaccions no monetàries realitzades en 2021 a 7 punts més.


L'informe posa de manifest que malgrat que s'han incrementat els pagaments B2C, la cadena de valor B2B no ha obtingut els mateixos resultats, ja que “s'ha descurat amb massa freqüència”.
D'acord amb el que es detalla en l'informe, les pimes continuen lluitant amb problemes relacionats amb el flux de caixa i els cicles de conversió. Això suposaria frenar la fase de creixement de moltes pimes, adverteix *Capgemini.

Una de les solucions que han hagut d'implementar pel camí els proveïdors de serveis de pagament té a veure amb el reajustament de les seues prioritats i amb la utilització d'eines adequades que ajuden les petites i mitjanes empreses a explorar noves oportunitats en el mercat.

Tecnologia de comptabilitat distribuïda

Així, el 64% de les pimes creu que la tecnologia de comptabilitat distribuïda (*DLT) podria sorgir com una opció complementària viable a les xarxes de pagament existents. Segons indiquen, a través d'aquesta tecnologies, les transaccions transfrontereres B2B en la cadena de blocs continuen creixent juntament amb l'adherència de la *criptomoneda. És per això que consideren que la *DLT es podria convertir en una bona estratègia de base per a recolzar millor les xarxes de pagament globals i regionals. No obstant això, la seua adopció continuarà sent cautelosament estable, ja que l'escassetat de recursos continua limitant les oportunitats d'inversió.

L'auge de les *criptomonedas, per part seua, també ha portat a molts bancs a explorar diferents oportunitats de pagament utilitzant la moneda digital del banc central (*CBDC).

D'acord amb l'informe, els que busquen convertir-se en pioners del sector estarien ampliant els casos d'ús de la *DLT, ja que veuen en aquesta opció una oportunitat de creixement financer.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia