FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Endeutament en pimes: solució i problema

Endeutament en pimes: solució i problema

Les empreses es veuen obligades a endeutar-se, en la situació actual. Però un excessiu ràtio d'endeutament és una mala notícia.

Les petites empreses continuen sent un dels segments més afectats per la crisi del coronavirus. El seu marge de reacció s'ha vist molt limitat per la caiguda dels ingressos, que ha anat molt més allà de la de les despeses.


Aquesta situació ha aguditzat la dependència que aquest tipus d'organitzacions té del finançament. I és que amb major o menor dificultat per a accedir a ella, és l'única via que molts empresaris li veuen a la supervivència dels seus negocis.

Però la realitat és que la Covid-19 ha disparat els ràtios d'endeutament, arribant fins al 80,5% en el cas de les microempreses i fins al 76% en les companyies d'entre 5 i 10 treballadors.

La xifra baixa fins al 57,8% en les organitzacions amb més de 25 empleats. Aquestes dades han sigut facilitats pels analistes de *Iberinform després de realitzar un estudi.

El ràtio d'endeutament és un dels indicadors més fiables per a mesurar l'equilibri entre fonts de finançament alienes i pròpies. La combinació d'aquests dos conceptes defineix la política financera d'una empresa, i si el resultat del ràtio d'endeutament és molt elevat estaríem comprometent la supervivència del nostre negoci.

Qui s'està endeutant?

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia