FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Guia pràctica per a pimes: les cinc claus per a sobreviure a la crisi del *coronavirus

Guia pràctica per a pimes: les cinc claus per a sobreviure a la crisi del *coronavirus

El teixit empresarial espanyol -format en un 99% per pimes- afronta una de les seues èpoques de major incertesa. El *coronavirus s'està portant per davant milers d'empreses i llocs de treball i amenaça amb arrasar fins a tres milions de negocis si el Govern no presa noves mesures.

En aquest context, *Cepyme (Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa) en col·laboració amb Álvarez & *Marsal han elaborat una guia pràctica per a ajudar les empreses a afrontar la nova conjuntura econòmica.

En línies generals, recomanen actuar amb decisió, modificant el pla de negoci i assumint la nova situació. Estan convençuts que les empreses que planifiquen bé les seues necessitats de caixa eixiran reforçades d'aquesta crisi, hauran de fer-ho sobre la base de cinc punts principals:

1. Gestió eficient

L'empresari ha de liderar el procés, actuant ràpid, amb decisió i amb una direcció definida. Haurà d'actualitzar el pla de negoci per a adaptar-se a la nova situació i realitzar una gestió eficient de l'efectiu i de la liquiditat de l'empresa en totes les àrees funcionals. A més, és recomanable elaborar un pla d'escenaris alternatius.

2. Transparència de liquiditat


Les empreses que tinguen millor visibilitat sobre la seua liquiditat, tindran més temps i eines per a superar la crisi. La transparència de la liquiditat és necessària per a estimar i planificar la posició de caixa davant diversos escenaris en forma de V, O i L, amb un horitzó temporal de fins a 18 mesos.

«Ningú sap al que ens enfrontem, així que és essencial que les empreses tinguen total transparència quant a les seues necessitats de caixa i els usos que li van donar al dia, a la setmana o al mes. La idea és avançar-se a pagaments imprevistos, a una caiguda de comandes o a qualsevol problema d'estoc de proveïdors», explicava Ramón de la Sota, sènior director d'Álvarez & *Marsal.

3. Pla de contingència

És necessari posar en marxa un pla operatiu de contingència dividisc en dues àrees: la planificació i el desenvolupament del pla. La primera part haurà d'incloure les mesures de seguretat i sanitat necessàries per a protegir al personal. Quant al pla de continuïtat, se centrarà en protegir la caixa, els processos, la cadena de subministrament o la tecnologia.

La patronal recomana a les empreses realitzar un estudi de les diferents dinàmiques del mercat, revisar el pla de negoci, planificar els escenaris de liquiditat i ajustar la producció. Les pimes també hauran d'optimitzar les estructures de costos, actualitzar els sistemes de pagament i, entre altres coses, renegociar els contractes amb proveïdors i tercers.

Més informació

Font: okdiario.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia