FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Hisenda estreta el cércol: els moviments que més vigilarà a partir d'ara

Hisenda estreta el cércol: els moviments que més vigilarà a partir d'ara

El BOE publica les directrius de control de l'Agència Tributària per a 2020

L'Agència Tributària (*AEAT) posarà la lupa amb més afany sobre les declaracions de l'Impost de Societats. Així es desprén de les directrius de control per a l'any 2020 que es van publicar ahir en el Boletín Oficial del Estado. L'organisme iniciarà un pla especial de comprovació dels contribuents que de manera reiterada declaren bases imposables negatives. Les empreses poden usar les pèrdues patides un any per a reduir la seua factura fiscal quan tenen beneficis. La *AEAT ha detectat la necessitat de verificar que els saldos que presenten les societats siguen els correctes, donat el seu increment al llarg dels anys i davant el risc que paguen menys imposats dels quals deuen usant aquesta eina. Així, el pla inclou, a més de l'habitual comprovació de les bases imposables negatives ja aplicades, la revisió dels pendents de compensació en pròxims anys.

Les grans empreses seran objecte d'una especial vigilància. I molt en particular els nous models de negoci digitals. Però a totes les multinacionals se'ls aplicarà un nou sistema automatitzat per a identificar pautes de comportament d'alt risc fiscal que beurà de la informació disponible sobre les operacions vinculades (les pràctiques que es produeixen dins dels grups empresarials) i de la informació que reba l'organisme sobre mecanismes transfronterers de planificació fiscal potencialment agressiva.

També amb el focus en les activitats econòmiques, la *AEAT potenciarà la lluita contra l'ocultació d'ingressos i avisa que es personarà en les seus de les empreses amb els seus equips per a actuar contra els sistemes informàtics que permeten ocultar les vendes reals, pràctica que es coneix com a «doble comptabilitat». I, a més, adverteix de la possibilitat d'acudir a l'encreuament de la informació de les plataformes de venda per internet amb la dels proveïdors inicials dels béns i serveis.

Més informació

Font: lasprovincias.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia