FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La banca diu que posa 100.000 milions per a crèdits a pimes i autònoms afectats pel *coronavirus

La banca diu que posa 100.000 milions per a crèdits a pimes i autònoms afectats pel *coronavirus

Santander, BBVA, CaixaBank, Sabadell i Bankia estableixen línies de finançament mentre demanen a les autoritats que suavitzen les barreres que frenen els préstecs

No sols les autoritats sanitàries estableixen protocols davant el *coronavirus. Aquest dijous el BBVA ha anunciat que activava “un protocol d'ajuda per a fer costat a pimes i autònoms a Espanya, col·lectiu clau en el nostre teixit empresarial i que està directament afectat per les conseqüències del *coronavirus. El pla està basat en dues línies: reforç de les seues capacitats digitals i línies de crèdit immediat de fins a 25.000 milions d'euros”.


El Banc Sabadell també ha mogut peça i diu haver mobilitzat a 3.500 gestors de pimes, i ha posat a la seua disposició una línia de finançament de 15.000 milions per a pal·liar els efectes del virus. En Bankia disposen de 14.500 milions en crèdits *preconcedidos i línies de finançament que les empreses poden tindre en el seu compte immediatament. Els gestors ho estan comunicant una a una perquè sàpien de quina quantia poden disposar, comenta l'entitat.

Aquests bancs s'uneixen al moviment iniciat pel Santander que va llançar una campanya de préstecs a pimes per 20.000 milions a un termini d'un any per a garantir la continuïtat del negoci en els sectors afectats. El Santander pretén “donar a les empreses afectades major flexibilitat en la gestió del seu flux de caixa”. CaixaBank també ha anunciat aquesta setmana que posava “a la disposició de més de 440.000 autònoms, 115.000 microempreses (persones jurídiques amb facturació fins a dos milions d'euros) i 52.000 petites empreses (persones jurídiques amb facturació de 2 a 10 milions d'euros) una línia de 25.000 milions d'euros en préstecs *preconcedidos per a pal·liar els efectes que del *coronavirus en el teixit empresarial”. Podran formalitzar operacions de circulant, segons les seues necessitats, per un termini de fins a 24 mesos, afirma el banc.

No obstant això, fonts financeres que demanen l'anonimat afirmen que bona part de les quantitats anunciades pels bancs són les línies de crèdit que les entitats ja tenien pressupostades i aprofiten l'ocasió per a fer-ho més notori.

Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia