FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La Confederació de la pime alerta sobre l'alça de costos i la sisena ona

La Confederació de la pime alerta sobre l'alça de costos i la sisena ona

La Confederació apunta que les empreses estan patint increments en els seus costos pel preu de l'energia i de les matèries primeres.

La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (*Cepyme) demana prudència davant la menor intensitat en la recuperació que s'havia previst per a 2022. *Cepyme ha advertit que les empreses encara no han recuperat la seua activitat normal i que la sisena ona provocada per la Covid-19 està frenant el consum i l'activitat econòmica.


La Confederació també ha aprofitat per a destacar que les empreses estan patint increments en els seus costos a causa de l'augment dels preus de l'energia i de les matèries primeres. Això, diuen, està “condicionant la recuperació i la creació d'ocupació i ha posat en risc la supervivència de moltes empreses, sobretot de les pimes”.

Per a això des de la Confederació recorden que el mes de desembre es va incrementar l'afiliació en 72.553 cotitzadors. A més, l'últim mes de l'any 2021 també es va registrar una caiguda de l'atur de 76.782 persones.

*Cepyme adverteix que la Seguretat Social va tancar l'any amb 19.824.911 afiliats, dels quals 102.548 estan en situació d'ERTO. Així, l'atur es va situar en 3.105.905 persones, “una xifra encara molt elevada”.

Recuperació econòmica

Des de l'organització asseguren que segons les dades d'afiliació, es torna a la situació “prepandèmia” a nivell laboral. No obstant això, adverteixen que encara hi ha riscos i incerteses que poden condicionar la consolidació del mercat laboral en el futur. Els majors condicionants, segons el parer de *Cepyme, són aquells derivats dels increments dels costos de les empreses, la baixa productivitat i la menor activitat econòmica.

Segons detallen, el menor impuls de la recuperació de l'economia al llarg d'aquest 2022 i la incertesa que viuen les empreses amb motiu de la pandèmia fan que siga necessari mantindre la cautela sobre l'evolució futura del mercat laboral.

En aqueix sentit, des de *Cepyme s'insisteix a impulsar l'activitat productiva en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'espera que els fons europeus arriben de manera efectiva a les empreses, sobretot a les pimes.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia