FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La contractació de becaris tindrà noves normes per a pimes i autònoms

La contractació de becaris tindrà noves normes per a pimes i autònoms

L'Estatut del Becari marcarà un mínim salarial per a la modalitat de beca, així com altres límits quant a dates.

L'Estatut del Becari, que es preveu aprovar en breu, provocarà una sèrie de canvis en les empreses amb l'objectiu d'incrementar la protecció dels treballadors arran de la reforma laboral.


Aquest estatut recollirà la remuneració que els becaris hauran de percebre per part de les empreses per la labor que realitzen en elles. A més, també inclourà informació sobre la cotització per les pràctiques acadèmiques.

La remuneració que perceba el becari haurà de cobrir, segons s'establirà en la normativa, les despeses que genere l'activitat dels estudiants. Serà, per tant, imprescindible que les empreses els paguen pel seu treball i que els donen d'alta en la Seguretat Social.

Encara que no siguen treballadors de l'empresa, durant el període de la beca, els becaris tindran els mateixos drets que la resta de treballadors de l'empresa. Això significarà que s'hauran de respectar els seus descansos, incloent els dies festius i les vacances que els corresponguen.

Límit d'hores i de becaris

L'Estatut del Becari també establirà el límit d'hores que podran realitzar els becaris, així com el nombre màxim de becaris contractats en una sola empresa. Des de l'assessoria Grup 2000 recorden que, a més, l'estatut fixarà un límit per a encadenar períodes de pràctiques. Això significa que les empreses no podran contractar persones en pràctiques de manera il·limitada.

Les empreses de fins a 10 treballadors només podran tindre un becari, aquelles que tinguen entre 11 i 30, dos becaris; tres podran tindre les que disposen d'entre 31 i 59 empleats, mentre que les companyies de més de 60 treballadors podran tindre a un màxim del 5% de la plantilla com a becaris.

Quan es contracte un becari una persona de l'empresa haurà de fer-se càrrec d'ell. Es tracta de la figura del tutor, que serà un professional de la companyia al qual el becari podrà acudir en cas d'aparéixer un problema. No obstant això, els tutors només podran tindre assignats un màxim de 5 becaris.

En UGT han demanat, a més, augmentar les sancions a les empreses que recórreguen a la figura del fals becari. Cal recordar que des de 2018 la Inspecció de Treball ha descobert quasi 5.000 falsos becaris.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia