FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La crisi de les pimes: quan els beneficis de tot el mes es van per a pagar el rebut de la llum

La crisi de les pimes: quan els beneficis de tot el mes es van per a pagar el rebut de la llum

En els bars, la pujada del preu sobre la factura de l'any passat és del 25%
La pujada coincideix amb despeses extra en mesures d'higiene per la pandèmia

El desmesurat encariment del preu de l'electricitat ha afegit més pressió -si cap- a centenars de xicotets negocis d'autònoms i pimes la supervivència de les quals portava ja any i mig en risc després dels tancaments de la primavera de 2020 i la llarga i lenta posterior recuperació.

Aquesta situació va provocar una intensa caiguda de les seues facturacions a la qual, actualment, s'afig un augment dels costos que en molts casos amenaça amb fulminar els estrets marges amb els quals subsisteixen. Els sectors del comerç i l'hostaleria denuncien, a més, que aquesta pujada es produeix en un moment en el qual han hagut d'assumir una inversió extra en mesures d'higiene per la pandèmia, i facturant en la majoria dels casos menys de la meitat.

Les cuines de la majoria de restaurants i bars depenen considerablement de l'electricitat, ja que aparells com a fregidores, forns, rentavaixelles o cambres frigorífiques són essencials i el seu ús és quasi constant, a més d'altres establiments, que, fins i tot, compten amb habitacions de fred per a conservar la mercaderia. Durant l'estiu els aires condicionats també són protagonistes a les sales interiors. En els bars la pujada sobre la factura inicial és d'al voltant del 25%, compte l'amo d'un establiment hostaler situat en ple cor de Madrid.

Emilio Gallego, secretari general de la patronal Hostaleria d'Espanya, alerta que "l'energia representa entre el 8% i el 10% dels costos, per la qual cosa una pujada d'un terç pot provocar un augment d'entre el 2% i 3% de les despeses fix en les empreses del sector". La conseqüència immediata, segons comenta, és que l'hostaleria i el sector turístic "estan perdent competitivitat" enfront d'altres països. Abans de res això, els hostalers reclamen al Govern que s'assega a negociar i es pose sobre la taula "un sistema de tarifació diferent", aprofitant a més els fons europeus *Next *Generation per a incrementar l'eficiència energètica i buscar solucions a l'encariment de l'electricitat.

Llast per als autònoms

Més informació

Font: eleconomista.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia