FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La factura electrònica, obligatòria per a tot autònom i empresari després de la llei Crea i Creix

La factura electrònica, obligatòria per a tot autònom i empresari després de la llei Crea i Creix

La normativa pretén combatre la morositat amb l'ús d'aquesta mena de facturació

La factura electrònica passa a ser obligatòria per a autònoms i empreses després de l'aprovació de la llei Crea i Creix. La normativa estableix l'obligatorietat d'emetre factures electròniques per a lluitar contra la morositat.


La factura electrònica s'ha convertit en una potent eina per a garantir el control dels pagaments i l'eficiència de les empreses. En emetre's electrònicament és possible establir una traçabilitat d'aquesta, així com estalviar a nivell mediambiental i en gestió i temps.

Les dades també són positius en aquest sentit. El ‘Estudi comparatiu de l'ús de la factura electrònica a Espanya’ que ha elaborat ÉSSERS posa de manifest que les 296.469.689 factures electròniques emeses en 2021 a Espanya van aconseguir evitar la tala de 16.486 pins.

L'informe assegura que la missió de les factures electròniques de 2021 també va significar l'estalvi de 2.300.604.787 euros en gestió i l'estalvi de 617 anys laborables. Cal destacar que la llei Crea i Creix afavoreix el procés de migració de la factura tradicional a la e-factura. “Les empreses i autònoms tenen davant si una gran oportunitat per a fer el salt a la digitalització, optimitzar els seus processos interns i ser més competitius per a, d'aquesta manera, oferir uns millors serveis i contribuir al progrés del teixit productiu i industrial”, afirmen des del Grup ÉSSERS.

Augment de la facturació electrònica

L'estudi també permet conéixer la tendència d'ús de les factures electròniques en els últims anys. Per a elaborar-ho, ÉSSERS ha recopilat dades B2B, B2G i B2C a nivell nacional. En aquest sentit, es posa de manifest que el volum total de factures electròniques emeses en 2021 es va incrementar en un 28,12% respecte a l'any anterior. En concret, l'any passat es van emetre 55.738.642 més factures electròniques que en 2020.

El director general del Grup ÉSSERS, Javier López, assegura que la llei “ajuda les empreses a dotar-se de mitjans que agiliten el treball de gestió amb clients i proveïdors en tots els tramites de compres i vendes. Així mateix, també pot beneficiar a les pimes perquè amb la factura electrònica saben en tot moment en quin punt està la tramitació i eviten gestions innecessàries tant per a clients com per a proveïdors".

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia