FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La falta d'educació financera pot llastrar a les pimes

La falta d'educació financera pot llastrar a les pimes

Una enquesta mostra que el 78% de les pimes no disposen d'una correcta gestió dels processos

La falta d'educació financera podria llastrar el progrés de les petites i mitjanes empreses (pimes). Una enquesta realitzada per l'acadèmia de formació financera internacional *Alfio *Bardolla *Training *Group revela que 3 de cada 5 empresaris espanyols pateixen el que es coneix com el dilema del pastisser, això és que malgrat tindre un treball no aconsegueixen progressar per mancar d'educació financera.


Els experts adverteixen que encara que a Espanya existeix una gran cultura empresarial i que els professionals estan “molt qualificats” per a exercir els negocis, es troben amb una sèrie de problemes quan aprofundeixen en els coneixements financers.
Les dades mostren que el 78% de les pimes no disposen d'una correcta gestió dels processos en les diferents àrees de l'empresa. Això fa que l'emprenedor haja d'ocupar-se de totes les àrees, amb el que es perd eficàcia en la presa de decisions d'alt nivell. Així mateix, això impedeix als emprenedors avaluar els riscos a l'hora de prendre decisions sobre les finances dels seus negocis.

Problemes de liquiditat

"Els emprenedors i empresaris de les petites i mitjanes empreses espanyoles, per descomptat que tenen coneixements sobre finances però desconeixen totes les opcions que poden tindre a l'hora de realitzar les seues inversions que els ajuden a multiplicar els seus beneficis i continuar progressant amb les seues empreses", asseguren des de *Alfio *Bardolla.

Les empreses s'enfronten actualment a problemes financers relacionats amb la crisi provocada per la pandèmia i la inflació. Això ha portat a molts negocis a sol·licitar préstecs ICO o a enfrontar-se a situacions difícils per a garantir la seua liquiditat. L'enquesta posa de manifest que l'any passat es van concedir a Espanya un 52% de crèdits més als negocis que en anys anteriors.

“El fet de no comptar amb una formació financera ni tan sols amb un departament financer pot provocar un sobre endeutament dels negocis que llast el futur de l'empresa”, alerten els experts. Això ha provocat que el 83% dels empresaris tema pel futur de la seua empresa a causa de les successives crisis financeres.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia