FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La importància de les pimes per a consolidar l'FP Dual

La importància de les pimes per a consolidar l'FP Dual

La participació de les empreses és essencial per a l'eficàcia del sistema

"La implantació de la FP no es consolidarà per complet a Espanya fins que les pimes, que representen el 99% del teixit empresarial espanyol, consideren els avantatges que aquesta alternativa educativa pot oferir a les seues estructures productives". És ací on la Cambra de Comerç d'Espanya, a través de la xarxa cameral, exerceix un paper fonamental. Les cambres de comerç treballen dia a dia al costat de les petites i mitjanes empreses ajudant-los a millorar la seua competitivitat, facilitant-los la internacionalització o impulsant la seua transformació digital.

I ara, sensibilitzant, informant i assessorant perquè se sumen a la Formació Professional Dual, un model que s'adapta a les seues necessitats productives i multiplica l'ocupabilitat dels joves.

L'experiència del treball realitzat permet constatar que la participació activa de les empreses és essencial per a l'eficàcia d'aquest sistema, ja que són elles les que ofereixen a l'aprenent una formació en les mateixes condicions en les quals s'exerceix l'activitat laboral. Amb això es transmeten coneixements i habilitats que només és possible adquirir en un lloc de treball.

Aprenentatge pràctic
Es fa, a més, a través de la figura del tutor, que garanteix el procés d'aprenentatge pràctic. Si a tot això li sumem el desenvolupament d'habilitats digitals i la difusió de l'emprenedoria arribem a la Formació Dual 4.0, el futur de la FP Dual.

Per a això, la Cambra d'Espanya treballa en diversos fronts. En primer lloc, a través del programa Formació Professional Dual en l'Empresa, cofinançat pel Fons Social Europeu, amb el suport del *SEPE. L'objectiu és enfortir la qualitat i l'extensió de la FP Dual mitjançant la promoció, assessorament i suport a les empreses participants. En concret, van ser més de 1.100 les empreses que van ser ateses durant l'any passat en les cambres de comerç.

Més informació

Font: eleconomista.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia