FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La Inspecció de Treball crea una unitat específica per a la incidència *COVID-19 i publica Criteri Operatiu

La Inspecció de Treball crea una unitat específica per a la incidència *COVID-19 i publica Criteri Operatiu

L'actuació inspectora es focalitzarà en la prevenció de riscos, la protecció de drets individuals i col·lectius de les persones treballadores i el seguiment actiu d'incidències en les empreses

La Inspecció de Treball i Seguretat Social (*ITSS), davant la crisi sanitària motivada per la pandèmia de *coronavirus, ha modificat la seua organització per a adaptar-se a la situació, reorganitzant els seus recursos per a dedicar tots els mitjans disponibles a l'atenció de la situació creada pel *Covid-19 en l'àmbit laboral, en col·laboració amb les autoritats laborals i sanitàries.

La *ITSS ha instruït a les Inspeccions Provincials perquè dediquen preferentment l'actuació inspectora a les activitats específiques derivades del *Covid-19 en el si de les empreses, i perquè mantinguen la resta de la seua activitat en relació amb les actuacions urgents.

A aquest efecte, s'ha creat una UNITAT DE GESTIÓ de la crisi sanitària del *coronavirus, les funcions del qual van dirigides a:

Reforçar l'actuació en matèria de la prevenció de riscos.
Protegir els drets individuals i col·lectius dels treballadors que pogueren resultar ignorats o limitats conseqüència d'aquesta situació.
Coordinar i unificar criteris en els informes que ha de realitzar la Inspecció conseqüència dels expedients de regulació temporal d'ocupació.
Aquesta Unitat es dividirà en tres àrees:

Àrea de coordinació de l'actuació de les Inspeccions Provincials en aquesta matèria. S'encarregarà de la coordinació i suport a les Inspeccions Provincials de Treball i Seguretat Social, resolent dubtes i problemes interpretatius i resolent les incidències que es plantegen
Àrea de Planificació. Es dedicarà al seguiment de les comunicacions plantejades en la Bústia telemàtica de denúncies de la Inspecció, comunicacions de sindicats, mitjans de comunicació i altres mitjans, a l'efecte d'identificar situacions que requerisquen l'actuació de la Inspecció.
Àrea de seguiment. Desenvoluparà funcions de seguiment del resultat de les actuacions en aquestes matèries.
La Inspecció de Treball i Seguretat Social és un organisme estatal, dependent del Ministeri de Treball i Economia Social, que reuneix els serveis de vigilància i exigència del compliment de les normes legals, reglamentàries i contingut normatiu dels convenis col·lectius; serveis d'assistència tècnica; serveis d'arbitratge, conciliació i mediació; així com actuacions inspectores derivades dels serveis prestats per la Inspecció de Treball i de Seguretat Social.

Font: Ministeri de Treball

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia