FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La meitat de les pimes confia en la recuperació aquest 2022

La meitat de les pimes confia en la recuperació aquest 2022

Un 46,9% de les empreses espera augmentar la seua facturació en els pròxims mesos

El 46,9% de les empreses espera que la seua facturació augmente en els pròxims dotze mesos. L'XI Informe sobre Finançament de la Pime a Espanya adverteix d'un avanç en les perspectives de creixement de les petites i mitjanes empreses a curt termini.


No obstant això, malgrat que prop de la meitat de les pimes confia en la recuperació a curt termini, les perspectives de creixement encara són moderades. L'informe posa de manifest que el 84,2% de les pimes no augmentarà la seua plantilla, per la qual cosa l'ocupació romandrà estable en els pròxims mesos. Tan sols un 11,4% de les empreses afirma que crearà llocs de treball.

L'estudi, impulsat per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia (*SGR-*CESGAR), també posa en relleu que dos de cada deu pimes han iniciat ja la recuperació econòmica i que prop d'un 40% diu estar en una posició estable.

Per contra, un 35,2% de les petites i mitjanes empreses ha empitjorat la seua situació respecte a 2020. L'informe mostra que el 11,8% de les empreses que han empitjorat la seua situació tenen un estancament econòmic i han empitjorat les seues ràtios financers.

Reducció de facturació

D'altra banda, el 20,8% de les pimes han reportat unes certes reduccions en els seus nivells de facturació o de beneficis. Actualment, només un 2,6% d'elles, això és, unes 87.000 pimes són considerades empreses vulnerables, ja que conjuminen el decreixement econòmic amb l'empitjorament de la seua situació financera.

En l'informe també es reflecteix una reducció del percentatge de pimes considerades com a empreses vulnerables, ja que en l'edició anterior de l'informe la dada era de 200.000 empreses en aquesta situació.

Quant al nivell de competitivitat de la pime espanyola cal destacar la recuperació de les pimes exportadores. Ja hi ha un 6,5% d'empreses d'aquest tipus que exporten els seus productes o serveis. No obstant això, la dada continua sent baix en comparació amb els registrats en 2019 quan un 8,5% de les empreses exportava. Per contra, a nivell d'innovació la dada continua sent similar al de l'informe anterior, un 15% de les pimes realitzen activitats innovadores.

Més informació

Font:cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia