FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La Plataforma Pimes reclama que el Capitalisme inclusiu proclamat a Davos inspire totes les Polítiques econòmiques a Espanya i Europa

La Plataforma Pimes reclama que el Capitalisme inclusiu proclamat a Davos inspire totes les Polítiques econòmiques a Espanya i Europa


El Manifest final de Fòrum Econòmic Mundial de Davos ha reconegut la necessitat d'un “nou capitalisme”.
• Tant la nova Comissió Europea com el Govern espanyol comparteixen aquest objectiu que ve reclamant la Plataforma Pimes des de la seua creació.
• El Capitalisme inclusiu ha d'impregnar les polítiques econòmiques a Europa i Espanya.
• La Plataforma reclama mesures immediates de reforma en la pròxima Llei d'Acompanyament als Pressupostos Generals de l'Estat.

El Fòrum Econòmic Mundial (*WEF) en la seua reunió anual de Davos d'enguany ha assenyalat a través del seu Manifest final la necessitat de reconfigurar el vigent capitalisme. El Manifest advoca per transitar des d'un capitalisme d'accionistes (*shareholder *capitalism) a un capitalisme de socis (*stakeholder *capitalism).
El Fòrum Econòmic proposa que l'economia estiga presidida per la justa competència i la igualtat d'oportunitats, al mateix temps que les empreses tinguen en compte no sols als seus accionistes, sinó també altres aspectes com la protecció del medi ambient o els principis ètics.
En la seua intervenció a Davos, la nova Presidenta de la Comissió Europea, *Ursula *von *der *Leyen, s'ha manifestat també a favor d'un nou capitalisme, que promoga una economia “que treballe per a la gent”.
De la mateixa manera, el President del Govern espanyol va assenyalar en el Fòrum de Davos que "cal anar un pas més enllà: no n'hi ha prou amb redistribuir la renda, mitjançant els impostos; cal avançar en la *pre-distribució: assegurar que els mercats funcionen de manera més justa i més democràtica”.
Des de la seua creació, la Plataforma Pimes ha vingut defensant un model de “Capitalisme inclusiu”, oposat al capitalisme neoclàssic i a l'anti-capitalisme, basat en la igualtat d'oportunitats entre empreses i el compromís amb la societat i l'entorn.
La Plataforma Pimes ha facilitat els seus posicionaments tant als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, com al President i diferents Ministeris del Govern espanyol. Igualment s'han compartit aquestes idees amb organitzacions europees i internacionals, com l'OCDE, Comissió Europea o *SME United.
Plataforma Pimes confia que, més enllà de les paraules, tant el Govern espanyol com la Comissió Europa assumisquen el Capitalisme inclusiu com a principi inspirador de les seues polítiques i prompte es prenguen mesures en aquest sentit.
A curt termini, la Plataforma espera que la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat del 2020 i la seua Llei d'Acompanyament incorporen ja mesures favorables al capitalisme inclusiu, en àmbits clau com la contractació pública, la fiscalitat empresarial i la lluita contra la morositat.


Què és Plataforma PIMES?

Plataforma PIMES és l'entitat independent, intersectorial, i d'àmbit estatal que representa, defensa, analitza i proposa sobre l'entorn de pimes i autònoms a Espanya. Agrupant associacions i federacions de tot el territori nacional i sectors, que representen a més de 2.500.000 de pimes i autònoms a Espanya.

Més informació

Font: *FENADISMER

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia