FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
La rebaixa de l'IVA permetrà estalviar 650 milions a llars i pimes enguany

La rebaixa de l'IVA permetrà estalviar 650 milions a llars i pimes enguany

La rebaixa de l'IVA que grava el rebut de la llum suposarà un estalvi per a llars i pimes d'uns 650 milions d'euros durant aquest any, segons càlculs preliminars de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (*AIReF), mentre que el Govern xifra la reducció en 6 euros al mes per usuari.

Per a Hisenda, la rebaixa fiscal que s'aprovarà el dijous en una reunió extraordinària del Consell de Ministres per a alleujar la factura de la llum de manera immediata i compensar els alts preus que es registren en el mercat majorista elèctric comportarà una caiguda de la recaptació d'entre 900 i 1.100 milions.

Segons ha detallat la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, la pèrdua recaptatòria serà d'almenys 500 per la baixada de l'IVA durant aquest any i almenys 400 per la supressió durant tres mesos de l'impost a la generació (7%) que paguen les elèctriques.

No obstant això, i segons càlculs preliminars de la *AÍReF, la rebaixa de l'IVA tindrà un cost per a les arques públiques de 650 milions d'euros en 2021, mentre que la suspensió durant un trimestre de l'impost a la generació llevarà 250 milions.

Més informació

Font: elperiodicodelaenergia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia