FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les 7 millors mesures de prevenció de ciberatacs en Pimes

Les 7 millors mesures de prevenció de ciberatacs en Pimes

Sabies que el 70% de ciberatacs a Espanya tenen com a objectiu a Pimes?

Un estudi de l'Institut Nacional de Ciberatacs a Espanya ha revelat que la majoria dels atacs cibernètics van dirigits a petites i mitjanes empreses. Perquè no sigues víctima dels hackers, ací et deixem 5 mesures de prevenció de ciberatacs en pimes. No t'ho perdes!

A causa de conflictes bèl·lics, les Pimes i empreses d'Estat pateixen una amenaça latent, també, en l'àmbit digital. L'objectiu és desestabilitzar a la societat a través de l'atac directe a empreses clau per a la seua economia. En aquest panorama, és inevitable dirigir la mirada cap a les asseguradores. Pot una asseguradora protegir-te d'un ciberatac de gran magnitud?

Com gestionar la ciberseguretat d'una empresa
Davant la incertesa sobre la duració de la guerra a Ucraïna, has de conéixer quins són els riscos que corre la teua empresa, però també com reduir-los. Per a això, pots elaborar un pla de seguretat on contemples els riscos, normes i responsabilitats que s'han de seguir diàriament dins de l'empresa. Aquest et servirà per a crear un protocol que garantisca la prevenció de ciberatacs.

Existeixen diversos *softwares i empreses que es dediquen a brindar solucions i recolzar la seguretat de les pimes. Aquests programes són perfectes per a crear una estructura efectiva en la gestió de risc cibernètic. No obstant això, és important avaluar cada any la ciberseguretat en l'empresa; així com contractar assegurances que poden recolzar-te davant un esdeveniment que desequilibre les activitats dins de la teua organització.

Tipus d'atacs informàtics més freqüents en Pimes
El desenvolupament digital no sols ha portat beneficis a les empreses, sinó també inseguretat cibernètica. Com a prevenció de ciberatacs, tota pime ha de comptar amb *softwares que protegisquen les dades de clients, proveïdors i de la pròpia empresa. I, per a afrontar les conseqüències d'un atac, ha de comptar amb una bona pòlissa d'assegurança que contemple aquests danys. En general, els atacs informàtics més utilitzats són:

*Phishing
Aquest tipus d'atac cibernètic és el més comú entre els hackers. Consisteix a recopilar dades bancàries i personals de les víctimes a través de llocs web falsos que simulen ser llocs com a bancs, empreses o institucions oficials. En general, aquest tipus d'atac inicia amb un email o SMS amb una oferta atractiva i un link que ens portarà a una pàgina web falsa. Així que, ves amb compte amb aquesta mena de situacions.

Per a reconéixer i evitar el *phishing és important utilitzar un bon navegador que bloquege les possibles amenaces. A més, pots assegurar-te de comptar amb un antivirus que vigile si alguna cosa està bé o no dins d'un lloc web. Tingues en compte, que no tots els antivirus ofereixen protecció contra el *phishing, has de tindre això present abans de contractar un servei.

*Spyware
Aquest terme fa referència als atacs realitzats amb programari maliciós, els quals afecten els dispositius mòbils o ordinadors de les empreses. Això amb l'objectiu de robar dades personals, de navegació o enviats a altres dispositius. Aquest tipus d'atac es caracteritza per ser bastant discret i difícil de detectar si no es tenen coneixements sobre la prevenció de ciberatacs.

Denegació de servei (*DDoS)
Aquest és un atac informàtic que afecta la xarxa, ocasionant que els servidors del lloc web col·lapsen. Per a realitzar-ho, se solen utilitzar *bots que generen gran flux d'informació en diferents punts de connexió. D'aquesta manera, causa que el servidor supere el seu límit i deixe de prestar el seu servei. Aquesta tècnica és utilitzada per a danyar la reputació d'una companyia, afectant la seua credibilitat.

7 mesures de prevenció de ciberatacs en Pimes
Existeixen mesures que serviran a tota petita empresa o autònom per a la prevenció de ciberatacs. Per descomptat, cada pime és diferent, així que s'han d'adaptar a les necessitats de cadascuna. El departament de ciberseguretat britànic, ha creat un esquema amb els passos que ha de seguir una pime per a cuidar la seguretat dels seus negocis. Vols conéixer-les? Continua llegint.

Gestió de riscos
Tota empresa gran, mitjana o xicoteta, ha d'assegurar-se d'invertir en la seua ciberseguretat. Per tant, un dels factors claus per a la prevenció de ciberatacs, és comptar amb una empresa de seguretat responsable i de confiança. A més, has de ser conscient de quins riscos estàs disposat a assumir i avaluar la inversió per a minimitzar riscos.

Mantingues la xarxa protegida
Un dels factors més importants en la prevenció de ciberatacs, és que la xarxa de l'empresa es trobe protegida d'atacs externs i interns. Per a això, has de comprovar que el proveïdor d'internet utilitze tallafocs que permeta controlar les connexions d'accés a internet. El més recomanable, és que un expert et guie per a trobar la millor solució per a la teua empresa.

Programari actualitzat
Normalment, les empreses solen comprar un programari de seguretat informàtica i oblidar-se d'ell, fins al dia que sorgisca un problema. Això pot portar bastants inconvenients en un futur, per la qual cosa has d'estar al corrent de la data d'actualització. A més, es recomana realitzar estudis periòdics, per a detectar possibles febleses que puga tindre el sistema de seguretat informàtic.

Control de l'ús de dispositius extraïbles
És de summa importància, que dins de les pimes s'utilitzen únicament dispositius extraïbles proporcionats per l'administrador de sistemes. Aquests poden ser CD, memòries USB, DVD, targetes SD o qualsevol altre tipus de memòria. És important tindre un control sobre aquestes, i sempre estar informats que contenen. També, han d'escanejar-se periòdicament per a evitar els virus o *malware.

Crea perfils d'usuari per a cada empleat
Dins de la xarxa de sistemes d'una pime, s'ha de tindre un control dels usuaris que entren i on accedeixen. Com a mètode de prevenció a ciberatacs, pots establir un perfil amb nom i contrasenyes per a cada usuari, així com les seues limitacions depenent del seu lloc laboral. Es recomana tindre molt de compte amb l'accés a dades financeres, clients, estratègies, etc.

Controla les xarxes i serveis
Dins dels *softwares de seguretat, solen incloure com a mesura de prevenció a ciberatacs a pimes la possibilitat de monitorar el protocol de la xarxa. D'aquesta manera, es pot detectar si existeix alguna activitat inusual o existeixen falles de maquinari. Ara bé, si parlem d'una gran corporació, és necessari comptar amb serveis d'anàlisis de trànsit, ús d'IP i molt més.

Educa als empleats
És important que els treballadors de la pime estiguen capacitats sobre conceptes bàsics -com a mínim- de seguretat informàtica i apliquen la política de seguretat. Per a això, s'han de realitzar estratègies com incloure aquesta política a la clàusula de contractes. També, es poden realitzar prèdiques periòdiques on s'ensenyen les bones pràctiques de seguretat. D'aquesta manera, tots els empleats estaran capacitats sobre la prevenció de ciberatacs.

Sens dubte, la prevenció de ciberatacs és una cosa essencial en pimes i autònoms. Per això, és important ser conscients de seguir els paràmetres de seguretat indicats i fer un ús responsable de la xarxa. A més, s'han de realitzar proves periòdiques als esquemes de seguretat informàtica, així es poden evitar qualsevol atac futur que arribe a afectar la pime i posar-ho en serioses dificultats. Alguns, fins i tot, poden posar en perill la pròpia integritat, el present i el futur de l'organització.

Més informació

Font: dirigentesdigital.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia