FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les ajudes directes per a pimes i autònoms podran demanar-se a partir de l'1 de maig

Les ajudes directes per a pimes i autònoms podran demanar-se a partir de l'1 de maig

Hisenda dona un *pazo de deu dies per a signar el pla i transferir els fons. La decisió del Govern de delegar en les comunitats l'ampliació de sectors pot retardar el lliurament dels diners als sol·licitants

Deu dies. Aqueixa és la data límit que ha anunciat el Ministeri per a transferir els fons del pla d'ajudes directes per a empreses i autònoms que corresponen a cada comunitat autònoma. Serà en un termini màxim de deu dies des de la signatura del conveni, llevat que les comunitats sol·liciten que el «deslliurament es faça en un moment posterior», va explicar en una nota el Ministeri de María Jesús Montero, que reclama als governs autonòmics que inicien al més prompte possible els tràmits necessaris per a procedir a la signatura amb caràcter d'urgència. Si es compleix aqueix termini de deu dies -per al 28 d'abril-, els sol·licitants podran començar a presentar les seues peticions a partir de l'1 de maig, ja que l'operativitat administrativa necessita aqueix temps per a preparar-se després de rebre els fons.

El text del conveni ja està adaptat a la perspectiva que un canvi normatiu permeta a les regions ampliar els sectors beneficiaris i incloure també com a potencials receptores de les ajudes a les companyies afectades per la fallida de Thomas *Cook. En tornar a delegar el Govern tota la responsabilitat en les comunitats en comptes d'assumir el Ministeri d'Assumptes Econòmics de *Nadia *Calviño l'ampliació de possibles perceptors, podria produir-se un nou retard al no estar recollits en el conveni els sectors concrets de l'ampliació. En aquest cas, la data de l'1 de maig hauria de ser posposada en haver de determinar els nous sectors a protegir.

Les autonomies de règim comú han de signar aquests convenis per a poder començar a disposar dels recursos que a cadascuna d'elles li corresponen d'aquest fons de 7.000 milions d'euros. El decret, que encara està tramitant-se com a projecte de llei, les dos ordres ministerials i la signatura del conveni donaran llum verda a les comunitats per a desplegar les ajudes directes. Els convenis a signar regulen qüestions relatives a l'intercanvi d'informació entre els diferents organismes tributaris, a més de l'obligació de proporcionar els detalls sobre les convocatòries d'ajudes realitzades i els resultats d'aquestes, és a dir, sobre els pagaments o transferències als beneficiaris.

Així, les autonomies hauran de remetre cada dilluns a l'Agència Tributària les peticions que els arriben d'empreses i autònoms per a les ajudes directes i cada mes hauran d'enviar al Ministeri d'Hisenda la informació de les resolucions aprovades amb el lliurament d'aquestes ajudes. Els convenis tindran una duració de quatre anys des de la data de la seua inscripció en el Registre Electrònic Estatal d'Òrgans i Instruments de Cooperació. A més, es preveu la possibilitat d'incloure addendes al text principal dels convenis.

Més informació

Font: larazon.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia