FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les limitacions que impedeixen a les pimes créixer

Les limitacions que impedeixen a les pimes créixer

Espanya és un dels països europeus en el qual més tarda la gestió de tramites d'una empresa

Les empreses més xicotetes, les de menys de 10 treballadors, són les que tenen majors dificultats per a créixer. Així ho assegura el director executiu de *Kreedit, Jordi Solé *Tuyá. Segons ell, “les empreses més xicotetes enfronten, per la seua condició, una sèrie de majors dificultats“.

Eliminar traves burocràtiques

Entre els problemes als quals han de fer front les pimes destaca el del finançament. L'expert apunta que les petites empreses han de fer front a taxes d'interés molt més cares. A més, tenen majors dificultats per a captar talent i per a avançar en innovació tecnològica. Tot això, diu, fa difícil que les pimes tinguen una major protecció en períodes de crisis.

A aquestes dificultats s'uneixen les traves burocràtiques. Espanya es considera un dels països amb majors traves burocràtiques. S'estima que la gestió de tràmits tarda una mitjana de 12,5 dies hàbils enfront dels 4 dies que es tarda en altres països europeus. A més, a Espanya s'imposa un capital mínim de 3.000 euros per a crear una empresa, la qual cosa suposa un 11,6% de l'ingrés mitjà d'una persona, mentre que en la resta dels països europeus la xifra se situa en el 8,1%.

L'informe també destaca el fet que a Espanya hi ha majors imposicions fiscals que en la resta de països. Les pimes espanyoles han de fer front a càrregues impositives equivalents al 47% del benefici net situant-se 7 punts per damunt de la mitjana europea.

El director executiu de *Kreedit assegura que si es corregiren les regulacions que limiten el creixement de les pimes es podrien arribar a crear fins a 1,2 milions d'ocupacions. Això faria que el PIB s'incrementara en un 5,2% i que la recaptació d'impostos augmentara en 20.000 milions d'euros.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia