FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes assumeixen retards en els pagaments per a no perdre clients

Les pimes assumeixen retards en els pagaments per a no perdre clients

Un 71% de les petites i mitjanes empreses han d'acceptar pagaments més vesprades del que fixa la llei

El 71% de les empreses ha d'acceptar terminis de cobrament superiors als desitjats per a evitar perdre clients. Així figura en un estudi elaborat per Crèdit i Caució i *Iberinform., on s'adverteixen diferències entre el sector públic i l'empresa privada.

En concret, els millors registres quant al pagament a proveïdors es troben en el sector públic, mentre que els pitjors, en les pimes i les grans empreses. L'informe reflecteix que només un 8% de les empreses que manté relacions comercials amb l'Administració ha d'acceptar estendre el període de cobrament. Per contra, quan les relacions comercials són amb pimes i grans empreses el període de cobrament aconsegueix el 39%

La pandèmia ha afectat el període de pagament de les empreses en els anys 2020 i 2021. De fet, en aqueixa època s'adverteix un empitjorament en els pagaments de les pimes respecte als de les grans empreses. L'informe revela que l'any 2021 només el 33% del teixit productiu va haver d'acceptar períodes de pagament superiors als desitjats. En el cas d'aquells que treballaven amb pimes, el període de pagament es va allargar en un 43% dels casos.

Retards intencionats

L'estudi també posa de manifest un empitjorament dels terminis de pagament desigual en funció de l'evolució de la pandèmia. Així, en les primeres onades de la Covid-19 es va observar un empitjorament en els pagaments, mentre que la primera onada de 2022 va reflectir una volta a la situació prepandèmica.

Quant a les causes del retard dels pagaments, la principal, en un 49% dels casos, es deu a un retard intencionat en els pagaments per part del client. En segon lloc, en un 47% dels casos, es deu a una falta en la disponibilitat dels fons. D'altra banda, les empreses tarden a pagar als seus proveïdors per complexitat en el procediment dels pagaments, en un 15% de les situacions, o per una facturació incorrecta, en el 7%, o a causa de disputes sobre la qualitat del treball o del producte, en un 6% dels casos.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia