FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes es despengen de les ajudes: un 50% no tindrà accés al salvavides europeu

Les pimes es despengen de les ajudes: un 50% no tindrà accés al salvavides europeu

La incertesa sobre la fi de la pandèmia està minorant les expectatives de creixement

La incertesa sobre la fi de la pandèmia està minorant el ritme de recuperació a Espanya i s'espera que siga el més lent de tota la zona euro. En aquest context, les noves dades llançades sobre l'atur a Espanya i l'augment de les fallides per part de les empreses estan provocant un reclam en massa de les ajudes europees per a pal·liar els efectes negatius de la crisi del coronavirus. No obstant això, no totes les empreses saben com accedir a elles: quasi un 50% dels empresaris es quedaria despenjat.

Un dels pilars sobre els quals les empreses espanyoles mantenen més esperances de cara a les seues respectives recuperacions es fonamenta en els Fons Europeus de Recuperació i Resiliència, segons l'informe 'El pols de la mitjana empresa espanyola', elaborat per *Grant *Thornton. Les petites i mitjanes empreses es mantenen inquietes sobre quan arribaran les ajudes de 27.000 milions d'euros, encara que molts d'ells veuen aquesta opció encara molt lluny.

*oncretamente, quasi la meitat dels empresaris a Espanya es quedaria despenjat de les ajudes europees. D'aqueix grup, un 32% reconeix que, malgrat ser coneixedors de tots els tràmits exigits, no compleix amb els requisits per a percebre aquests fons. A més, un 17% assegura no tindre ni idea sobre el procediment per a enviar la sol·licitud.

Carlos González Luis, portaveu de *Grant *Thornton, considera que "per a aprofitar al màxim els Fons, és necessari un esforç addicional per a alinear les capacitats d'Espanya i perquè el propi procés de canvi supose la base del nou model de desenvolupament comú de les nostres generacions futures". "Cal assegurar una col·laboració públic-privada efectiva i usar extensivament les tecnologies en la gestió dels fons", agrega.

Amb l'objectiu de tirar una mà a les pimes, la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha llançat un servei per a informar de les convocatòries, que començaran a l'abril. D'aquesta manera, s'unificaran les convocatòries en un únic servei d'informació.

El secretari general de CEOE, José Alberto González Ruiz, explica que, amb aquest llançament que fa la patronal, cada vegada que aparega una licitació o subvenció es publicarà dins de la plataforma. A més, s'enviaran avisos per correu electrònic i una *newsletter amb aspectes d'interés per a les empreses.

LES BARRERES QUE EMPITJOREN LA SALUT DE LES PIMES

A més de l'anterior, l'informe de *Grant *Thornton també exposa que les expectatives sobre l'arribada de la normalitat s'està notant en les perspectives de creixement.

I és que, malgrat les estimacions més esperançadores, durant el segon semestre de 2020 barreres com les limitacions d'oferta i demanda, amb -38,2 i -58,4 punts, respectivament, i la incertesa (-66,2 punts) van frenar els negocis i la seua capacitat per a tirar avant.

El 'Pols', indicador que s'obté calculant la mitjana entre els obstacles i les perspectives de futur, mesura la salut de les empreses mitjanes al nostre país. En aquest cas, el valor va aconseguir els -11,8 punts, onze punts menys que en nivells *pre-pandèmia (-0,6), i es col·loca entre les regions amb una posició més perjudicada de tota la zona euro, amb una mitjana del -6,4.

D'aquí ve que Espanya tinga un resultat realment crític, malgrat que l'estiu passat va poder tapar alguns forats que va deixar la primera meitat de l'any anterior, quan es va superar la barrera dels -15 punts. "Els estímuls que va anunciar el Banc Central Europeu i les ajudes promeses del Fons de Recuperació i Resiliència plantejat per Brussel·les han influït en aquesta tímida millora de l'índex en la segona meitat de l'any passat”, afirma González Luis.

Més informació

Font: bolsamania.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia